FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
provjerite zašto

Naši stručnjaci vjeruju u pobjede Thompsona i Vere na posljednjem UFC-ovom eventu ove godine

U božićnom izdanju emisije Lucky Punch voditelj Vlado Boban te njegovi stručni sukomentatori Zelg Galešić i Igor Pokrajac najavili su dvije glavne borbe posljednjeg UFC-ovog eventa ove godine.

U noći sa subote na nedjelju, s početkom u 1 sat ujutro, očekuje nas posljednji UFC-ov event godine. Izravan prijenos je na gol.hr, a snimku možete pogledati na Novoj TV u nedjelju od 23 sata.

Glavni program predvodit će dvojica velteraša Stephen Thompson i Geoff Neal, dok ćemo u sunaslovnoj borbi vidjeti legendu MMA-a, tzv. Kralja Rio de Janeira - Josea Alda.

"Stephen Thompson je imao dugu pauzu, vidjet ćemo kako će to djelovati na njega, a isto tako iza sebe ima puno "ratova", pa ćemo i za to vidjeti kako će se odraziti na njegovom nastupu.

S druge strane mislim da će Geoff Neal imati velikih problema sa skraćivanjem distance protiv Thompsona. To će biti njegov najveći problem", rekao je stručni sukomentator Nove TV za borilačke sportove - Zelg Galešić.

Božićno izdanje Lucky Puncha Božićni Lucky Punch: Najbolje borbe i nokauti u 2020., Hrvat u borbi za naslov i jedno veliko iznenađenje divider

S njime se složio i njegov kolega sukomentator, proslavljeni hrvatski borac Igor Pokrajac.

"Neal je strpljivi kontraš, ali kada dođe u poludistancu kod Thompsona to će imati velikih problema. Thompson odmah udara i to udara čvrsto. Navikao je na teške mečeve, čvrste udarce, pa čak i ozljede tijekom tih mečeva. Mislim da će Thompson imati veću šansu u ovom meču od Neala".

Wonderboy je jedan relikt u današnjem modernom MMA-u zbog načina na koji je prilagodio svoj karataški tzv. tradicionalni stil.

"Da, ima tradicionalan stil, ali je pokriven na svim područjima borbe. Sličan borac njemu, ali malo moderniji, je Sean O'Malley. To su borci koji se bore sa spuštenim gardom ruku, nagnuti su prema unazad i kada im uđeš u poludistancu odmah te udaraju", otkrio je Zelg.

"Nevjerojatno je neugodno prići čovjeku, vrlo brzo i jednostavno krate distancu. Toliko su brzi pri ulasku i izlasku iz prostora. Jako je teško boriti se s takvima", nadovezao se Pokrajac.

Zelg Galešić je u MMA školi odlično objasnio što možemo očekivati od obojice boraca.

"Geoff Neal ima odličan zadnji direkt iz kontragarda, ili kao napad ili kao kontru. Jednom kad osjeti distancu onda kreće gurati prema naprijed i na to spaja zadnji-prednji-zadnji. Kad se Thompson nađe leđima uz kavez on koristi prednji direkt kako bi otišao u stranu", objašnjava Zelg.

Izbor svih izbora u Lucky Punchu Ljepši dio redakcije na mukama zbog izbora ljepote: ''Zbog nogu, dobra je poza'' divider

"Neal ima jako dobar high-kick koje ispucava iz prve ili nekad baca fintu zadnji direkt i onda ispucava high-kick. Imao je nekoliko nokauta baš tim udarcem. Najveća snaga Thompsona je ta distanca koju protivnici imaju problem skratiti. On to još presječe s prednjim-zadnjim direktom. Također, koristi zadnji high-kick".

"Neal pak često brani taj high-kick i vraća low-kick ili čak vraća odmah high-kick. Thompson pak zna okrenuti gard i koristi prednji bočni u tijelo. Kada protivnik takne kavez onda on mijenja gard, ide zadnji kružni u tijelo ili u glavu. Ovo je borba između dva udarača, kick-boks stil protiv karatea. Bit će zanimljiva večer za nas", zaključio je Zelg.

Božićno izdanje MMA škole i najava okršaja Thompson - Neal

U sunaslovnoj borbi očekuje nas okršaj MMA legende Josea Alda i nadolazećeg Marlona Vere. U ovom dvoboju i Zelg i Pokrajac daju prednost Ekvadorcu.

"Aldo je pokazao da se bolje sprema za mečeve u posljednjih nekoliko godina, unatoč tome što je upisao tri poraza u bantamu, ali Vera je mlađi, gladniji borac. Sigurno ima puno veću motivaciju od Alda", smatra Pokrajac.

Priča Marlona Vere slična je onoj Charlesa Oliveire kojeg smo gledali prošlog vikenda na UFC-u 256 na kojem je uvjerljivo slavio protiv Tonyja Fergusona. Godinama niže pobjede i sada je konačno dočekao svojih pet minuta nakon one pobjede protiv Seana O'Malleyja.

"Upravo je O'Malley napravio zvijezdu od njega. U najavama za taj meč se pričalo sam o O'Malleyju. Bio je veliki favorit, no u konačnici je Vera pobijedio. Baš mi je drago zbog toga. Uvijek je bio u pozadini, a sada se konačno njega nešto pita", kazao je Zelg.

Tko će slaviti između legende Jose Alda i Marlona Vere

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider