FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kralj rija se vratio

Posljednji UFC-ov event godine donio niz neočekivanih raspleta: Wonderboy deklasirao neporaženog Neala

Održan je posljednji UFC-ov event u 2020. godini koji je u svom glavnom dijelu donio pet odličnih borbi.

UFC Fight Night: Thompson vs Neal (Foto: GOL.hr)

Uz brojne otkaze u posljednjih nekoliko UFC evenata, najpoznatija MMA organizacija uspjela je izgurati i posljednji event u 2020. godini.

Na UFC Fight Night u Las Vegasu, čiju snimku možete pogedati u nedjelju navečer na Novoj TV od 23 sata, vidjeli smo pet vrhunskih borbi u glavnom dijelu programa, a u naslovnoj borbi večeri pobjedu Stephena Thompsona. 

Iako grabi prema 38. rođendanu Wonderboy je u potpunosti deklasirao sedam godina mlađeg Geoffa Neala, za kojeg su mnogi vjerovali da može konkurirati za naslov prvaka u velteru. No Thompson ga je doslovno uništio dobivši svih pet rundi. 

Nealov nadimak je "ruke od čelika" no on u ovom dvoboju nije opravdao isti. Najveću štetu koju je nanio na licu UFC-ovog veterana napravio je slučajnim udarcem glavom.

Wonderboy je ispalio više udaraca tijekom svih 25 minuta i imao je više značajnih udaraca koje suci najviše gledaju. Neal je uz premalo agresivnosti i kretanja prema suparniku bio i prepasivan u fazi obrane.

Thompson je najavio da će još jednom pokušati naprasti pojas prvaka u velteru, koji trenutno drži zasada nepobjedivi Kamaru Usman. 

gol expired Brutalna blamaža bivše NFL zvijezde: Prijeti da će napasti Miočićev tron, no pogledajte reakciju na prvo rušenje divider

Kralj Rija se vratio 

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo konačno nasmijanog Josea Alda, apsolutnu legendu MMA-a. On je jednoglasnom sudačkom odlukom, u svom trećem nastupu u bantamu, slavio protiv Marlona Vere, opasnog Ekvadorca. 

Aldo je osvojio prvu i treću rundu, dok je Vera uzeo drugu rundu. Treća dionica bila je prilično dosadnjikava jer je Brazilac uhvatio leđa Vere i nije ga puštao do samog kraja meča. To je jako naljutilo Veru, no brzo ga je prošlo nakon meča. 

Aldo je nakon prve pobjede u karijeri u bantamu rekao da idućeg u oktogonu želi vidjeti bivšeg prvaka, TJ Dillashawa, kojem uskoro istječe suspenzija zbog korištenja dopinga.

Sudeći prema izrazu lica Brazilca slobodno možemo zaključiti da se "Kralj Rija" vratio, iako je na pragu 35. rođendana.  

Kralj Rija Jose Aldo se vratio prvom pobjedom u bantamu

Pereira neuvjerljivo slavio, Font iznenadio bivšeg izazivača

Najatraktivniji dvoboj, barem na papiru, izgledao je okršaj Brazilca Michela Pereire i Amerikanca Khaosa Williamsa. Međutim, fanovi su ostali zakinuti za očekivati "vatromet". 

Od 15 minuta koliko su proveli u kavezu vidjeli smo možda pet minuta borbe kakvu smo očekivali tijekom cijelog njihovog boravka u oktogonu. U konačnici je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio Brazilac, a ta je odluka iznenadila mnoge, jer je Williams imao više zadanih značajnih udaraca, ali je Pereira na kraju svake runde hrvanjem, očito, ukrao dvije od tri. 

U konačnici je Williams bio vidno iznenađen i razočaran odlukom sudaca, a Pereira pomalo iznenađen i vrlo sretan da se izvukao. 

Pobjeda Pereire jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Khaosa

Rob Font šokirao je Brazilca Marlona Moraesa u prvom bantaškom okršaju glavnog programa. On je slavio tehničkim nokautom odmah u prvoj rundi, što je iznenadilo većinu MMA fanova jer je Moraes do prije samo godinu i pol dana bio u borbi za naslov prvaka, a Font nije bio ni u Top 10 boraca uoči ovog dvoboja. 

Font je s nekoliko udaraca uzdrmao Moraesa, nastavio ga pritiskati dok ga nije srušio na tlo i potom dovršio "ground and pound udarcima". 

Bio je to njegov prvi nastup u ovoj godini nakon što je imao problema s ozljedom. Moraes je pak upisao drugi uzastopni poraz i sve je dalje od nove prilike da osvoji pojas UFC prvaka u bantamu, koji drži Rus Petr Jan. 

Iznenađujuća pobjeda Fonta protiv bivšeg izazivača

Blamaža bivše NFL zvijezde

Glavni program otvoren je teškaškim okršajem između Poljaka Marcina Tybure i Amerikanca Grega Hardyja, bivše NFL zvijezde. Poljak je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi, nakon što je jedva preživio prvu. 

Hardy je imao Tyburu na dlanu u prvoj rundi, uzdrmao ga je i konstantno udarao uz žicu, Poljak je izgledao izgubljeno, no nije uspio dovršiti posao. Pauza između rundi odlično je sjela poljskom borcu, koji se prilagodio, odveo Hardyja u parter i dovršio. 

Čim ga je srušio Hardy se predao, odnosno nije imao odgovor na udarce Poljaka. Sudac je nakon 10-ak udaraca i nekoliko upozorenja jednostavno prekinuo meč. Hardy je pokazao kako ne zna apsolutno ništa u parteru, što je nedopustivo za nekog tko želi biti u Top 10 najboljih teškaša današnjice. 

Pobjeda Tybure i blamaža Hardyja u parteru

UFC Fight Night, rezultati:

Stephen Thompson pobijedio Geoffa Neala (jednoglasna sudačka odluka)

Jose Aldo pobijedio Marlona Veru (jednoglasna sudačka odluka)

Michel Pereira pobijedio Khaosa Williamsa (jednoglasna sudačka odluka)

Rob Font pobijedio Marlona Moraesa (tehnički nokaut, 1. runda)

Marcin Tybura pobijedio Grega Hardyja (tehnički nokaut, 2. runda)

gol expired Konačni pad Badr Harija: Nakon novog odustajanja usred borbe, je li ovo kraj legende kickboxinga? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider