FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Analiza Zelga Galešića

Volkanovski je u tri segmenta ponajbolji u UFC-u, saznajte kako će Ortega to pokušati zaustaviti u novoj MMA školi

U novom Lucky Punchu pogledajte standardnu analizu glavne borbe UFC-a 266 i u MMA školi Zelga Galešića saznajte što nas očekuje u nedjelju...

U ranojutarnjim satima u nedjelju u prijenosu na Nova TV i gol.hr pogledajte sjajni UFC 266 u Las Vegasu. Središnji događaj ionako spektakularne MMA večeri bit će borba za pojas u perolakoj kategoriji između branitelja naslova Alexandera Volkanovskog i izazivača Briana Ortege.

Kako biste se što bolje pripremili jedan iz plejade sjajnih MMA analitičara Nove TV u novom izdanju Lucky Puncha ušao je u ring s „obojicom“ i pobliže objasnio plan australskog borca kojim planira zaustaviti Amera kad u nedjelju uđu u ring.

Australca makedonskog podrijetla glumio je KSW-ov borac Danijel Bažant, a osam centimetara višeg izazivača FNC-ov pulen Ivan Bilić.

"Volkanovski ima sjajno kretanje, vrhunsku stojku, ali uz hrvački presing. Stalno mijenja nivo, stalno vas traži, stalno vas gura natrag. Započinje borbu s desnim krošeom pa zadnjim low-kickom ili prednji direkt, unutrašnji low kick", objasnio je sukomentator Nove TV i ponajbolji balkanski MMA analitičar Zelg Galešić.

Ortega je to već vidio…

"Već se borio s niskim hrvačima. Na njihove napade odgovara tako što mijenja kombinacije, umjesto prednjeg krošea i zadnjeg direkta, kombinira prednji aperkat sa zadnjim direktom. Umjesto jedan-dva kombinacije prednji – zadnji direkt, udara prednji direkt - zadnji aperkat i tako je nokautirao Frenkieja Edgara ili prednji direkt – zadnje koljeno, tako je nokautirao Claya Guidu."

Volkanovski pak ima presing na svojoj strani.

"Kad vas stisne uz žicu, kreće u svoje kombinacije. Desni aperkat – lijevi kroše, a ako se okreće ugrožen u stojci, roll i double leg. Pokušava vas rušiti…"

To je ono što će Ortega sigurno rado dočekati.

"Tad hvata giljotinu, uvijek to radi. Obrana od rušenja mu nije jača strana, ali ima sjajan parter. Volkanovski će na to odgovorit umetanjem lijeve noge iza Ortegine kako mu ne bi zatvorio noge iza leđa, podići će ga i zabiti u parter."

A kad je na tlu, gotova priča…

"Naslonit će se na suparnika svom težinom na vrat i početi ga udarati kratkim laktovima. Prije ili kasnije svaki borac će pustiti vrat i zaštiti glavu od udaraca, a kad se to dogodi, Volkanovski će se svom težinom uspeti na lijevu ruku i početi agresivan ground and ponud."

Volkanovski ima jedan od najboljih ground and poundova u sportu, fantastičnu stojku i odličan presing, u nedjelju ujutro saznajte kako će Ortega na to odgovoriti uz izravan prijenos na gol.hr-u i Nova TV.

Pogledajte najavu spektakularnog UFC-a 266 u Lucky Punchu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider