FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Spektakularni UFC 266

Volkanovski čudesno preživio treću rundu i slavio na bodove, Schevchenko dominantno obranila pojas, a Lawler se osvetio Diazu

Stari prvaci zadržali su pojaseve, Volkanovski u perolakoj, Schevchenko u muha kategoriji, a u najočekivanijoj borbi večeri Lawler je pobijedio Diaza.

Spektakularni UFC 266 najavljivan je kao jedna od najboljih borilačkih večeri u tekućoj godini i sjajne borbe u glavnom programu potvrdile su taj epitet. U dvije borbe za naslov stari prvaci su zadržali titule, Alexandar Volkanovski u perolakoj, a Valentina Schevchenko u muha kategoriji, a u najočekivanijoj borbi večeri Robbie Lawler pobijedio je Nicka Diaza u revanšu.

UFC 266 UFC 266 (Foto: Nova TV)

Volkanovski čudesno preživio treću rundu i ostao prvak

Prvak perolake kategorije UFC-a Alexander Volkanovski i izazivač Brian Ortega ratovali su svih pet rundi bez milosti, a na koncu je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio prvak. Australac je uvodne dvije runde držao američkog borca na distanci direktom i low kickovima te ih dobio na sudačkim karticama, a u trećoj je u dva navrata za dlaku izbjegao poraz. Ortega ga je sredinom runde uhvatio u giljotinu u full mountu i pravo je čudo što Volkanovski na to nije tapkao.

Naprotiv, uspio se izvući i počeo dominirati na tlu, međutim bio je neoprezan i još jednom se zamalo uhvatio u zamku. Ortega ga je ovaj put uhvatio u čvrst trokut, činilo se ponovo kako će Australac tapkati, međutim preživio je i to, ponovo okrenuo američkog borca i završio rundu na njemu. Liječnici su između gongova dugo pregledavali Ortegu i na koncu ga pustili natrag u oktogon. U posljednje dvije runde više nije došao u priliku kakvu je imao u trećoj, Volkanovski je pametno završio porbu, uzeo zadnje dvije runde i drugi put uspješno obranio svoj pojas prvaka. Ovo mu je bila 20. pobjeda zaredom.

Schevchenko šesti put obranila pojas u kategoriji muha

Nedodirljiva Valentina Schevchenko još jednom je potvrdila kako joj trenutačno nema ravne u kategoriji muha uvjerljivo svladavši Lauren Murphy te šesti put obranivši svoj pojas prvakinje ove kateogorije u UFC-u.

Kirgistanka je marljivo skupljala bodove uvodne tri runde kontrolirajući svoju suparnicu na distanci, a u prvoj i drugoj ju je kratko imala i u parteru. Sredinom četvrte runde uzdrmala je Murphy, pritisnula je na žicu serijom udaraca i zatim oborila na tlo. Poslije serije udaraca laktovima na podu sudac je odlučio prekinuti borbu.

Schevchenko dominantno obranila pojas

Veterani Diaz i Lawler dobili ovacije publike

Legende MMA Nick Diaz i Robbie Lawler oduševili su sve prisutne u Las Vegasu dvije i kusur runde vrlo aktivne borbe na nogama. Na koncu je slavio Lawler tehničkim nokautom u trećoj rundi, zaustavio starijeg Diaza na povratku u oktogon poslije šest godina i poravnao međusoban skor na po pobjedu svaki.

Lawler je od samog starta pritisnuo Diaza, a ovaj je odgovarao boksačkim kombinacijama glava-tijelo. Ipak, poslije dvije izjednačene runde, Lawler je na startu treće uspio zakačiti Diaza starijeg desnim krošeom iza uha i oborio ga na pod. Zatim se odmaknuo i tražio Diaza da ustane, međutim ovaj nije uspio smoći snage i sudac je prekinuo borbu.

Lawler nokautirao Diaza

Blaydes držao Rozenstruika više od pet minuta na tlu

Curtis Blaydes vratio se na pobjednički put poslije teškog nokauta od Derricka Lewisa pobjedom protiv Jairzinha Rozenstruika jednoglasnom sudačkom odlukom poslije tri runde borbe u teškoj kategoriji. Ispitivanje na nogama trajalo je samo minutu, potom je Blaydes oborio Rozenstruika na tlo, što mu je bilo 60. rušenje u UFC karijeri postavši tek 12. borac u povijesti s tim dosegom, te dominantno dobio prvu rundu.

U drugoj rundi pokušao je istim receptom, ali ovaj put uspio je rušiti Surinamca tek u zadnjoj minuti i nešto manje uvjerljivo uzeo drugu dionicu borbe na sudačkim karticama. Roizenstruiku nije preostalo ništa drugo nego krenuti na nokaut u trećoj, ali poslije dvije minute Blaydes ga je ponovo oborio i zadržao ga na tlu do kraja borbe. Amerikanac je svog suparnika držao u parteru ukupno više od pet minuta i to je bilo dovoljno sucima da mu 15. put u karijeri podignu ruku na kraju borbe.

"Dajte mi Stipu Miočića, Francisa Ngannoua ili Jona Jonesa", rekao je poslije borbe pobjednik.

Andrade prva borkinja koja je zaustavila Calvillo

Čast otvaranja glavnog programa ovog sjajnog PPV-a pripala je bivšoj UFC-ovoj prvakinji u kategoriji slamka, a sad prvoj izazivačici u kategoriji muha, Jessici Andrade, a ona ju je sjajno iskoristila i svoj 30. rođendan proslavila uvjerljivim tehničkim nokautom već u prvoj rundi protiv Cynthije Calvillo.

Andrade je dominantno zauzela centar oktogona od samog početka pa se pritiskom i udarcima šakama nametnula svojoj suparnici te postala prva borkinja koja ju je uspjela zaustaviti. Calvillo se pri kraju prve runde povukla na žicu i prekrila lice, a sudac Herb Dean prekinuo je borbu. Andrade je poslije uvjerljive predstave prozvala Rose Namajunas ili Zhang Weili.

Andrade pregazila Calvillo u prvoj rundi

UFC 266, glavni program:

Alexander Volkanovski (c) pobijedio Briana Ortegu – jednoglasna sudačka odluka

Valentina Shevchenko (c) pobijedila Lauren Murphy – tehnički nokaut 4. runda

Robbie Lawler pobijedio Nicka Diaza - tehnički nokaut 3. runda

Curtis Blaydes pobijedio Jairzinha Rozenstruika – jednoglasna sudačka odluka

Jessica Andrade pobijedila Cynthiju Calvillo – tehnički nokaut 1. runda

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider