FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Vratila pojas

VIDEO Izazivačica potvrdila status favorita protiv prvakinje i gušenjem u drugoj rundi vratila pojas

Zhang Weili drugi put u karijeri stavila je pojas UFC-ove prvakinje u slamci oko struka.

Davno prije nego su Israel Adesanya i Alex Pereira došli na red u programu UFC-a 281 u ikonskom Maddison Square Gardenu u New Yorku ljubitelji slobodne borbe mogli su uživati u sjajnim potezima. Tako je bilo i u okršaju u kojem je Zhang Weili vratila pojas u kategoriji slamka gušenjem protiv Carle Esparze.

Bivša prvakinja Zhang Weili ponovo je UFC-ova prvakinja u slamci, kineska borkinja bila je veliki favorit protiv dvostruke prvakinje Carle Esparze i taj je status potvrdila u rundu i kusur borbe za naslov.

Vladavina američke hrvačice ponovo je bila kratkog vijeka, inauguralna prvakinja u slamci i ovaj put nije preživjela prvu obranu, a Weili se vratila na tron na kojem je već sjedila 2021. godine. Ponovo je potvrdila kako je najbolja na svijetu, ako protiv nje ne stoji Rose Namajunas, koja ju je pobijedila dvaput zaredom, međutim sad je ponovo na vrhu sjajna Kineskinja.

Prva runda bila je vrlo neizvjesna, ali malu prednost odnijela je Weili, međutim u drugoj nije bilo dvojbe. Uhvatila je Esparzu u njezinom svijetu, na parteru i pokušala ju najprije završiti raspećem, međutim prebacila se na gušenje s leđa, zavukla ruku pod vrat svoje suparnice i završila posao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider