FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BIT ĆE JOŠ SPEKTAKULARNIJE

VIDEO UFC odradio nemoguće i na lud način spasio UFC 279 program pa odmah sučelio sudionike borbi

UFC je ponovno uspio iz teške situacije izvući maksimum maksimuma te čak stvoriti atraktivniji program od prvobitno planiranog.

Tony Ferguson (Foto: YouTube (UFC))

UFC 279 priredba samo dan prije održavanja postala je upitna, barem po pitanju glavnog okršaja, da bi na kraju, samo par sati kasnije, program bio izmijenjen u fanovima još spektakularniji. To je nešto što uistinu može samo UFC.

Chimaev stvorio pravi kaos, UFC spasio stvar

Naime, Khamzat Chiamev, koji se u glavnoj borbi priredbe trebao sastati s Nateom Diazom u kategoriji do 77 kilograma (velter), premašio je granicu iste za čak četiri kilograma. Time je borba automatski postala upitna, ali UFC-ova mašinerija sve je probleme riješila.

Khamzat Chimaev VIDEO Khamzat Chimaev žestoko pao vagu, borba protiv Diaza je upitna divider

U glavnu borbu protiv Diaza uskočio je Tony Ferguson, koji se u sunaslovnoj borbi trebao susresti s Lijem Jingliangom u velter kategoriji. 

Na programu ostaje i Khamzat, no u međukategoriji do 82 kilograma, za koju je bio ugovoren meč Kevina Hollanda i Daniela Rodrigueza. Kako su Chimaev i Holland već dugo na ratnoj nozi, a u četvrtak su čak imali bliski susret zbog kojeg je otkazana konferencija za medije, njih dvojica također su upareni i to u borbu na pet rundi. 

Na kraju su preostala dva borca, Jingliang i Rodriguez također prihvatili međusobni okršaj i time je program kompletiran.

Khamzat Chimaev Kaos uoči UFC 279, White prekinuo presicu zbog masovne tučnjave: ''Ovo se nikad u povijesti nije dogodilo! divider

Glavna borba koju su fanovi tražili

Diaz i Ferguson borba su koju su fanovi u startu tražili puno više nego borbe koje su bile ugovorene za obojicu i zbog toga su svi glasno pozdravili ovu odluku. Naravno, nije lako odraditi ovako nešto nakon priprema za potpuno drugog borca, no time su pokazali zašto su toliko omiljeni.

Diaz će se tako od UFC-a ipak oprostiti jednom vjerojatno jako dobro uparenom borbom, a ne okršajem protiv Chimaeva u koji bi ušao kao veliki autsajder.

Naravno, odmah nakon uparivanja UFC je sve sudionike i sudionice programa upario na ceremonijalnom vaganju te možete vidjeti kako je to izgledalo.

UFC je ponovno uspio, to je zaista nevjerojatno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider