FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UFC 279 u problemima

VIDEO Khamzat Chimaev žestoko pao vagu, borba protiv Diaza je upitna

Upitno je održavanje glavne borbe UFC 279 priredbe, nakon što je Khamzat Chimaev na vagu došao s čak četiri kilograma viška.

Khamzat Chimaev (Foto: YouTube (UFC))

U neočekivanim problema našao se UFC, a fanovi su postali više nego zabrinuti, nakon službenog vaganja za UFC 279 priredbu, odnosno nakon što je na vagu stao Khamzat Chimaev, jedan od sudionika glavne borbe.

Iako se već ranije tijekom dana govorilo o tome kako bi on mogao imati problema s viškom kilograma, nitko nije mogao biti siguran koliko u tome imao istine, sve dok Chimaev nije izašao na vagu. A to je napravio otprilike 35 minuta prije kraja roka.

Čak četiri kilograma viška

Onda je došlo neugodno iznenađenje, budući da je Khamzatu vaga pokazala 81 kilogram. To je čak četiri kilograma preko granice velter kategorije, odnosno tri i pol, ako računamo pola kilograma dozvoljenog prekoraćenja, odnosno toleranciju koja vrijedi ako se ne radi o borbi za titulu.

Što je zanimljivo, a to je odmah u UFC-ovoj emisiji potvrdio i bivši dvostruki prvak Daniel Cormier, Chimaev nije izgledao kao netko tko je upravo prošao proces skidanja kilograma. Pa se postavlja pitanje kakve su njegove namjere i što se zapravo krije iza svega.

Chimaevu dodatnih sat vremena prilike

Održavanje glavne borbe ove priredbe trenutno je upitno. Diaz ima pravo odbiti borbu ako to želi, ali isto tako Chimaevu nastup može zabraniti sam UFC, ali i komisija savezne države Nevade.

Službeno vaganje traje do 20 sati, no Chimaev će dobiti dodatnih sat vremena da pokuša zadovoljiti potrebnu težinu, nakon čega bi se trebalo znati više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider