FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nova stara prvakinja

VIDEO Ševčenko pet rundi maltretirala Grasso na tlu, vratila svoj pojas u muhi i vjerojatno zakazala četvrtu borbu

Valentina Ševčenko pobijedila je Alexu Grasso na sudačkim karticama u sunaslovnoj borbi UFC-a 306 i vratila je svoj pojas u muhi.

Legendarna Valentina Ševčenko pobijedila je Alexu Grasso u sunaslovnoj borbi UFC-a 306 na sudačkim karticama u njihovoj trilogijskoj borbi i vjerojatno zakazala četvrtu jer sad obje imaju po pobjedu, a jedan obračun završio je bez pobjednice.

Meksička šampionka u uvodu ove borbe na pitanje "što je slabost legendarnoj Valentini Ševčenko“, odgovorila je "ja“. Međutim Ševčenko, inače jedna od najboljih borkinja na nogama u povijesti promocije, odlučila je promijeniti taktiku i prenijela borbu u parter.

U obje runde pokušala je nešto u parteru i činilo se uspjela, iako nije napravila previše štete Alexi Grasso, međutim tečajevi uživo na kladionici dali su naslutiti da ih je tijesno uzela jer je Meksikanka u borbu ušla kao blagi favorit, a u treću rundu kao poprilični autsajder.

Prva polovica te runde bila je druga priča promijenila, no nismo sigurni je li to bilo zato što Grasso to nije dozvolila ili zato što je to bila taktika Valentine Ševčenko. Na polovici te dionice borbe Kirgistanka je imala dvostruko više značajnih udaraca, ali tad se odlučila vratiti na početne postavke i ponovo oborila svoju suparnicu – četvrti puta u borbi, sva četiri puta uspješno. Do kraja te runde ukupno je deset minuta kontrolirala prvakinju na tlu.

Poslije tri runde Meksikanki je trebalo čudo

Ševčenko je tad imala 3:0 u rundama na sudačkim karticama i do kraja borbe od povratka pojasa dijelio ju je jedino mogući prekid Meksikanke. To se zamalo dogodilo jer je pri ponovnom rušenju Ševčenko, Grasso uhvatila opasnu giljotinu te nije puštala gotovo minutu i pol.

Ipak, Ševčenko se uspjela izvući iako ju je u jednom trenutku te grapplerske izmjene Meksikanka okrenula iz donje u gornju poziciju, a oko minutu i pol prije kraja runde čak uspjela preći u full mount i zaprijetiti trokutom na glavi, međutim izgubila je poziciju i pustila hvat. U tom trenutku Ševčanko je imala je preko 12 minuta kontrole na tlu, tri minute više od svog dosadašnjeg rekorda te je uzela i tu rundu kod sudaca.

Ako je Grasso uoči četvrte runde trebao prekid za pobjedu, uoči posljednje bilo joj je potrebno čudo.

"Čuda se tako zovu jer se ne događaju baš svaki dan“, rekao je jednom prilikom legendarni Ćiro Blažević.

Ovaj put nije se dogodilo…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook