FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PRED OVOTJEDNI MEČ

VIDEO Novo lice Andyja Ruiza: Meksički "debeljuco" se skinuo i sve ostavio bez teksta

Andy Ruiz Jr. ovog će tjedna odraditi veliki meč protiv Luisa Ortiza.

Andy Ruiz Jr. (Foto: Afp)

Samo jedan meč odradio je Andy Ruiz Jr. otkako je u prosincu 2019. doživio poraz od Anthonyja Joshue, čovjeka kojeg je pola godine ranije šokirao, savladavši ga i oduzevši mu tim putem tri pojasa svjetskog prvaka teške kategorije.

Ono što je loše kod spomenutog poraza je činjenica da je Ruiz došao na meč u puno lošijoj formi nego prvi put, a onda je prihvatio sve kao zamjena, bez punog trening kampa. Komentar je bio jasan, nije se uspio nositi s novonastalom slavom te zadržati sportske navike.

Taj jedan spomenuti meč odradio je iu svibnju prošle godine, kad je sudačkom odlukom savladao veterana Chrisa Arreolu, no nije dobro izgledao u ringu, barem ne onako kako bi trebalo da se vrati među kandidate za napad na titulu.

Ovog vikenda velika prilika

No, čini se da se nešto promijenilo u njegovoj glavi, odnosno da je 32-godišnji Amerikanac meksičkog porijekla shvatio da se mora pobrinuti za sebe. Ako ćemo gledati po onome što je napravio pred kamerama, samo tri dana pred meč protiv Luisa Ortiza, na dobrom je putu.

Naime, Ruiz je na Fox sportsu skinuo svoju majicu te pokazalo isklesano tijelo kakvo je od njega rijetko tko očekivao. Svi su vrlo uzbuđeni oko toga što će mu pokazati vaga, no čini se da bi ovaj boksač izuzetno brzih ruku mogao postati pokretniji i na nogama.

Za Ortiza će ovaj meč biti posljednje prilika za ostanak u svjetskom vrhu, no mnogi smatraju kako je zapravo puno veći rizik kod Ruiza. Trenutno situacija u vrhu teške kategorije otvara prostore za ulazak u velike mečeve i zbog toga mu je pobjeda više nego neminovna.

Ruiz je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao 34 pobjede, od čega 22 puta nokautom te dva poraza, oba puta u meču za titulu svjetskog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider