FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ZATO SE ONAKO BORIO

VIDEO Je li ovo moguće? Pogledajte što je napravio Rakićev kut i vjerojatno ga koštao pobjede protiv Ankalaeva!

Glavni trener Aleksandra Rakića rekao je srpskom borcu kako u posljednju rundu ulazi s prednošću 2:0 u rundama.

Velika prigoda bila je ispred Aleksandra Rakića, srpsko-austrijskog MMA borca, koji veliki dio svojih priprema inače odrađuje u Zagrebu.

Prigoda koju nije iskoristio, budući da je jednoglasnom odlukom sudaca poražen od Magomeda Ankalaeva na UFC 308 priredbi.

Borba u kojoj je pobjeda donosila napad na tron

Bila je to borba za koju se vjerovalo kako će donijeti idućeg izazivača u poluteškoj kategoriji, a ponudila je vrlo neizvjesnu prvu rundu, u kojoj je Ankalaev bio aktivniji, ali Rakić je pogodio nekoliko izuzetno dobrih udaraca nogom u tijelo.

U drugoj je rundi Ankalaev preuzeo kontrolu i sigurno ju uzeo pa je jedna stvar bila jasna. Aleksandar Rakić nije smio ništa prepustiti slučaju, budući da je bila velika šansa da je pored druge izgubio i prvu rundu.

On je morao ići po prekid, morao se krenuti boriti aktivnije i preuzeti kontrolu. No, on to nije napravio, nego je posljednjih pet minuta odradio najpasivnije.

Deluzivni treneri odveli borca na krivi put

Razlog toga možda se nalazi u onome što se događalo u njegovu kutu prije početka treće runde.

Naime, kad je Rakić dolazio do kuta, njegov glavni trener Roberto Pastuch rekao mu je: "Sjedi ravno. Slušaj, uzeli smo prvu rundu i drugu rundu, no on će sad krenuti jako jer zna da gubi", rekao je Pastuch.

"Zwei null, zwei null", gotovo u uho mu je govorio drugi trener, Nejad Babak.

Kakve upute, takva izvedba

Rakić je u posljednju rundu ušao vrlo pasivno, čuvajući se ozbiljnije akcije pa ne treba čuditi što ju je, iako je po akciji i šteti ona također bila podjednaka, izgubio.

Ankalaev je odnio pobjedu s tri puta po 29-28, a kad su javne postale sudačke kartice bilo je jasno što su napravili Rakićevi treneri. Naime, on je po mišljenju sva tri suca uzeo prvu rundu i prekid mu nije bio niti potreban, samo jednako dobro odrađena treća runda. No, on je zbog nevjerojatnog savjeta svog kuta posljednjih pet minuta odradio drugačije, što ga je koštalo poraza u borbi života.

Kako je izgledao razgovor u Rakićevu kutu, pogledajte u videu iznad teksta.

  Magomedov vs. Petrosyan VIDEO Glavni program UFC-a 308 krenuo spektakularnim nokautom: Pogledajte čudesan potez Magomedova! divider

Jones vs Miočić VIDEO UFC pustio najavu za borbu Jones - Miočić: Ovakva dva borca nikad se nisu borila za najvažniji pojas u sportu! divider

Robert Whittaker i Khamzat Chimaev FOTO Teško je povjerovati što je Chimaev napravio vilici Roberta Whittakera divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
KRAJ! Osijek poslije šest godina pobijedio Dinamo na Maksimiru, što kažete na utakmicu?

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Gosti udvostručili prednost iz penala, prvak na rubu poraza

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Modri izjednačili rano po početku drugog dijela, Hernani čudesnim golom već u sljedećoj akciji vratio prednost

Opišrnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Gosti okrenuli rezultat i na pauzu otišli s prednošću, što kažete na utakmicu?

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b