FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEVJEROJATNI DAGESTANAC

VIDEO Artur Beterbiev novim nokautom potvrdio se kao najubojitiji boksač svijeta, slijedi li meč koji želi?

Svih 18 dosad odrađenih profesionalnih mečeva Artur Beterbiev riješio je nokautom.

Beterbiev vs. Smith Jr. (Foto: Afp)

Samo jedna i pol runda trebala je Arturu Beterbievu (18-0, 18 KO) da završi meč protiv Joea Smitha Jr. (28-4, 22 KO), čovjeka koji je u meč ušao kao WBO prvak poluteške kategorije (do 79,5 kg). 

Beterbiev je sjajnom izvedbom taj pojas pridodao onima prema WBC-u i IBF-u, koje je već od ranije posjedovao. Tako 37-godišnji Dagestanac u svojem vlasništvu ima tri od četiri elitna pojasa svoje kategorije.

Što se tiče samog meča, nevjerojatna je lakoća kojom ovaj boksač prolazi kroz svoje protivnike i sve je više onih koji upravo njega smatraju "pound-for-pound" najboljim boksačem svijeta.

Beterbiev je od samog početka bio precizan i izuzetno koncentriran što prije odraditi svoj posao. No, kako je protiv sebe imao uistinu sjajnog boksača, nitko nije očekivao da će to biti tako brzo i uvjerljivo. Ali, koliko god Smith pokušavao ostati u meču, nakon trećeg nokdauna više nije bilo smisla puštati ga da ostane u meču i prima nepotrebnu štetu.

Nakon meča Beterbiev je odmah prozvao čovjeka koji posjeduje jedini pojas koji njemu nedostaje da bi postao apsolutni prvak svijeta. To je onaj WBA organizacije, a njegov vlasnik je Dmitri Bivol

Možda i najuzbudljiviji meč svijeta

Bivolove akcije nakon pobjede nad Canelom Alvarezom ozbiljno su porasle, tako da bi to bio sjajan meč, možda trenutačno i najuzbudljiviji mogući, uz eventualni ogled Devina Haneya i Vasilija Lomačenka.

Hoće li do meča doći? To se svi boksački fanovi nadaju i sve je sad na Dmitriju Bivolu, zapravo njegovu promotoru Eddieju Hearnu (Matchroom Boxing), koji baš i ne surađuje najbolje s Bobom Arumom (Top Rank Boxing), koji stoji iza Beterbieva.

No, dobra podjela novca lako lomi i najveće boksače barijere. Uostalom, posljednjih godina su se napokon redovito počeli organizirati mečevi za apsolutnog prvaka svijeta, pa tako napokon možemo znati tko je najbolji na svijetu u kojoj kategoriji. Nadamo se da ćemo to vidjeti i u poluteškoj.

Posebno je to važno jer je Beterbievu već 37 godina i puno toga je izgubio kroz vrijeme kad još nije bio dovoljno profitabilan, a ujedno je bio toliko opasan da ga je većina protivnika iz vrha izbjegavalo. Sad to više ne mogu, vrijeme je za najveće podvige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider