FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PODIJELJENA MIŠLJENJA

VIDEO Vettori savladao Dolidzea: Cijela dvorana mu pred majkom glasno negodovala na odluku

Glavni program UFC 286 programa otvoren je borbom između Marvina Vettorija i Romana Dolidzea.

Program UFC 286 priredbe otvoren je pobjedom Marvina Vettorija nad Romanom Dolidzeom, u neizvjesnoj borbi gdje publika nije bila sretna konačnom sudačkom odlukom.

Leon Edwards VIDEO Edwards pobjedom zaključio trilogiju s Usmanom: Prvaku nije naškodio ni negativan bod divider

Vrlo aktivno je krenula borba, a prvu pravu akciju vidjeli smo krajem prve minute, kad je Dolidze odlično pogodio Vettorija, pokazavši da se nije došao igrati. Primirio se onda malo jaki tempo kojim su obojica krenuli, a dobio se dojam kako je Vettori osjetio distancu i bolje pogađao. Minutu i pol prije kraja runde došlo je do slučajnog sudara glavama i kratkog prekida, nakon kojeg Gruzijac napada udarcima nogama. Otvorena borba viđena je u posljednjoj minuti, gdje je Dolidze žestoko napao i pogodio par dobrih udaraca, ali je isto tako primio i nekoliko kontri.

Akcija usporila nakon žestoke prve runde

Nešto sporiji tempo u drugoj rundi pa prvu polovicu runde nije viđeno ništa osim podjednako efektivnih udaraca s distance. Nakon toga jedan neuspjeli pokušaj rušenja za Dolidzea te njegov novi pritisak. Ipak, ovog puta Vettori bježi te nastavlja kontrolirati tempo sve dok kraja runde, uz nekoliko pogođenih direkata.

U trećoj rundi bolje otvara Dolidze i pogađa više udara od Vettorija, koji je neugodno iznenadio forsiranjem iste taktike, kakva jednostavno nije imala ploda. Kako je runda prolazila, tako je Gruzijac sve bolje osjećao borbu. Vettori je nastavio forsirati istu taktiku, čime je samo dokazao kako još uvijek nije dovoljno zreo borac za prilagoditi se tijekom borbe na ono što se događa.

Publika poludjela na sudačku odluku

Prvi dojam je bio kako je Dolidze bio nešto bolji borac, no nikad ne smijemo unaprijed određivati kako će ocijeniti suci. Oni su jednoglasno dali pobjedu Vettoriju i to tako da mu je jedan dodijelio sve tri runde, dok je po dvojici bilo 2:1.

Publika je tijekom cijelog Marvinovog intervjua zviždala na odluku, a gledajući da su većina neutralni, to bi trebalo puno značiti. Nije im ništa predstavljalo to što je Talijan izjavio kako je ova prva borba u karijeri da ga je majka gledala uživo u dvorani.

Realno gledajući, bila je to neizvjesna borba gdje je možda prvi dojam išao na stranu Gruzijca, no uistinu su odlučile nijanse, vjerojatno one koje suci vide bolje nego prosječni gledatelji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider