FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Novi raspored snaga

Velika šansa za Hrgovića: Joshuin promotor najavljuje revanš s Usykom, a otvaraju se vrata i za ostale kombinacije

Joshuin promotor Eddie Hearn uvjeren je da će ubrzo doći do revanša s Usykom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prašina se Tottenhamovu stadionu još nije ni slegla, a već se priča o uzvratnom meču Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka.

Ukrajinac je nadjačao Britanca i zaslužno mu oduzeo naslove prvaka u teškoj kategoriji. 

Međutim, Joshuin promotor Eddie Hearn uvjeren je da će ubrzo doći do revanša.

"Joshua će se što prije htjeti vratiti u ring, a ovaj put bit će autsajder u toj borbi. Upravo ga je pobijedio sjajan boksač, jedan od najboljih općenito“ rekao je Hearn nakon borbe.

gol expired Joshua otkrio zbog čega je izgubio od Usyka i najavio hoće li se boriti s Furyjem ili Wilderom divider

"Joshua živi i diše s boksom. Već govori o povratku u dvoranu i pripremi za meč.“

Joshua je prema prvim analizama zaradio ukupno 15 milijuna funti, a Usyk 5 milijuna. Uobičajeno je da aktualni prvak bez obzira na krajnji ishod zaradi više od izazivača, pogotovo kada stiže s puno bogatijeg tržišta.  

"Možete kritizirati Anthonyja Joshuu, ali upravo se sjajno borio i bori se protiv najboljih, a večeras je postao drugi najbolji. Postoji novi ujedinjeni svjetski prvak u teškoj kategoriji, ali nema smisla duriti se. Joshua se mora vratite temeljima i obnoviti svoju vještinu.“

Revanš bi se mogao dogoditi početkom iduće godine, najvjerojatnije u veljači ili možda u ožujku.

Usyk želi revanš u Kijevu

"Imat ćemo dovoljno vremena za pripremu. Borbeni duh u AJ -u kaže da će pobijediti u revanšu, ali imao izbliza priliku vidjeti kakav je sjajan boksač Usyk. Joshua mora nešto promijeniti i pokušati nametnuti svoj stil ako želi pobijediti. U suprotnom će opet izgubiti.“

Usyk je poželio da se revanš održi na Olimpijskom stadionu u Kijevu, no Hearn upozorava:

"Mjesto revanša nije specificirano. Sjest ću s njegovim menadžerima i sve dogovoriti. Vidjet ćemo koja je najbolja opcija, što je najlogičnije, gdje ćemo zaraditi najviše novca. Joshua bi volio da to opet bude London, ali nije mu to toliko bitno, borit će se gdje god se dogovorimo."

gol expired Usyk "namlatio" Joshuu i otkrio zbog čega ga nije nokautirao: "Krenuo sam da ga srušim…" divider

Joshua je sinoć nadmašen u svim elementima boksačke vještine. Usyk je još jednom pokazao koliko je brz i tehnički potkovan. Iskazao je sjajan osjećaj za kontrolu borbe, bez obzira što je osjetno manji i fizički slabiji od Britanca, koji je imao prednost u masi i rasponu ruku, no to mu nije pomoglo.

Ukrajinac je reagirao na njegov tipično staložen način.

“Ovo mi puno znači. Borba je prošla onako kako sam očekivao", izjavio je Usyk.

Joshua je naveliko pripremao veliki meč s Tysonom Furyjem, ali čini se da je radio račun bez krčmara. Tko zna hoće li i kada doći do tog okršaja.

UFC 266 Volkanovski čudesno preživio treću rundu i slavio na bodove, Schevchenko dominantno obranila pojas, a Lawler se osvetio Diazu divider

Još jedan britanski teškaš Joe Joyce sada bi mogao pokušati forsirati svoj put do naslovne scene. Joshuinim porazom otvaraju se mnoga vrata, zamiješat će se karte. Možda je to šansa i za najboljeg hrvatskog teškaškog profesionalca Filipa Hrgovića?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider