FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
cilj je svjetski naslov

Debi iz snova za nezadovoljnog Hrvoja Sepa: Želio sam pravi rat!

Debi Hrvoja Sepa u profesionalnom boksu potrajao je manje od minute, što bi u pravilu trebala biti dobra stvar. No hrvatski boksač nije zadovoljan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na savršeni je način hrvatski boksač rodom iz Vrbanje Hrvoje Sep započeo svoju profesionalnu karijeru! U svom debiju na FFC spektaklu u Ljubljani, Sep je nakon 53 sekunde nokautirao srpskog boksača Milana Petrovića.

"Nije ovo novi početak, nego samo nastavak moga putovanja prema svjetskom vrhu poluteške kategorije. Želim postati svjetski prvak i sve ću podrediti tom cilju. Tako sam odlučio odmah nakon Rija, ali trebalo mi je nekoliko mjeseci da uskladim planove i da se pripremim", izjavio je uoči FFC spektakla Hrvoje Sep.

Naš je boksač u svom stilu, agresivno, otvorio meč i odmah u kut stjerao Petrovića. Kada je uvidio otvaranje s lijeve strane, Sep je desnim krošeom uzdrmao srpskog boksača, koji je potom kleknuo. Sudac je krenuo odbrojavati, a Petrović je pred sami kraj kimnuo glavom da ne može nastaviti.

Najviše razočaran u cijeloj priči bio je Sep, koji se nadao da će borba ipak malo više potrajati, kako bi osjetio draž boksanja do maksimalno dogovorenih šest rundi. No, rani nokaut je sjajna vijest za promotore i organizacije koje vole nokautere.

"Ako je nokaut u prvoj rundi, moraš biti zadovoljan, ali nisam uopće zadovoljan. Protivnik je pao od prvog nešto jačeg udarca i žao mi je, htio sam prirediti pravi rat, pravi atraktivan meč za gledatelje", rekao je Sep nakon borbe.

"Ovo je već četvrti ili peti protivnik koji mi je otkazao, ovaj dečko je došao dan dva prije meča i žao mi je radi publike što meč nije bio jači. Već smo pregovarali s FFC-om i nastavit ćemo pregovarati i nadam se budućim nastupima", zaključio je.

S obzirom da je sve bilo gotovo jako brzo i bez ikakvih posljedica za Sepa, lako moguće da ćemo ga opet vidjeti u ringu vrlo skoro.

Iskustva iz WSB-a bit će posebno dragocjena u nastavku Sepove karijere, jer 30 mečeva (22-8) od pet rundi u dresu Paris Uniteda i Astana Arlansa od 2010. do 2015. zapravo su bili premosnica između amaterskih i profesionalnih ringova. Međutim, nastup u Ljubljani Hrvoje ne smatra definitivnim oproštajem od olimpijskog boksa.

"Iza mene je 70-ak amaterskih nastupa i vjerujem da unatoč profesionalnim ambicijama ta brojka neće zauvijek ostati nepromijenjena. Olimpijski san i dalje živi u meni i neću odustati od nastupa na Igrama u Tokiju 2020. godine", naglasio je izdanak zagrebačkog BK Leonardo.

Osim Sepovog boksačkog debija, u Ljubljani smo vidjeli pregršt sjajnih borbi u MMA-u i kickboxingu. Pojase prvaka obranili su hrvatski borbi Luka Jelčić i Mladen Brestovac, dok je Slovenac Samo Petje ponovio uspjeh Conora McGregora iz prošle godine postavši prvak u dvije različite kategorije (laka i velter).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider