FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
hrvati obranili pojaseve

Slovenac šokirao borilački svijet i ponovio uspjeh Conora McGregora!

FFC 29 borilački spektakl ponudio je pregršt sjajnih borbi i ispisivanje povijesti od strane domaćeg predstavnika - Samo Petjea.

FFC 29 u Ljubljani donio je spektakularan meč dva prvaka promocije, gdje je na kraju slavio Samo Petje, postavši prvak u dvije različite kategorije. Mladen Brestovac impresionirao je protiv Dževada Poturka, dok su još pobjede upisali Donegi Abena, Aleksander Stankov, Toni Mikelić i Mensur Murić.

Jedan od najkvalitetnijih mečeva u FFC-u odradili su Petje i Nizozemac Danenberg, a Slovenac je došao do onoga u što nije vjerovalo puno ljudi. Savladao je uvjerljivog prvaka više kategorije (velter), te je tako postao FFC verzija Conora McGregora, prvak u dvije različite težinske kategorije (laka i velter kategorija).

Nezaustavljivi Samo Petje šokirao borilački svijet i ponovio McGregora

Vrlo nervozna bila je prva runda meča, a Samo Petje je pokazao veliku hrabrost i želju da pokaže kako se može boriti protiv prvaka više kategorije. Napadao je bez ikakvog respekta, dok se Danenberg borio svojim poznatim stilom. Čekao je, većinom vrlo dobro blokirao, te tražio priliku svojim tehnički fenomenalnim kombinacijama. Petje je imao vidljiv problem visine, gdje nije mogao dobro doći do glave Nizozemca, no niti Danenberg nije uspješno koristio svoju prednost u duljini ekstremiteta, upravo zbog jako dobrog i dinamičnog kretanja Slovenca.

Druga runda nastavlja se slično kao i prve tri minute, Petje još uvijek nije stajao, čime bi Danenbergu dozvolio ozbiljnije napade, no bilo je tu nekoliko kirurški preciznih udaraca velter prvaka. Na kraju runde dolazi do međusobne kanonade, ali baš kada se trebalo dodatno rasplamsati, došao je znak za kraj runde.

Prvih pola minute treće runde donose novi napad Petjea nakon kojeg se činilo kako je Danenberg u opasnosti. Ipak, izvukao se, a nakon toga i shvatio kako je vrijeme da pokaže nešto više, ukoliko želi zadržati titulu prvaka. Počeo se i on kretati prema naprijed, što se jako svidjelo Petjeu, koji se cijeli meč borio kao da nema što izgubiti. Uz neprestanu akciju do kraja, oglasio se gong za kraj treće runde.

Iako su mnogi očekivali kako će doći do četvrte runde, suci su smatrali da je Samo Petje napravio dovoljno da bi postao prvi dvostruki FFC prvak. Slovenac je iznenadio kickboxing svijet, te je uzeo naslov prvaka u velter kategoriji.

Brestovac uvjerljivo obranio pojas

Najdominantniji FFC prvak Mladen Brestovac obranio je svoju titulu prvaka protiv legendarnog bosanskohercegovačkog nokautera Dževada “BH Machine” Poturka. “The Scorpion Sting” posljednje tri godine vrlo uspješno kombinira karijeru u FFC-u i u slavnom Gloryju, te slovi za jednog od najboljih boraca svijeta u teškoj kategoriji.

Brestovac je za meč protiv podosta nižeg Poturka odabrao taktiku kontroliranja meča udarcima nogama. Poturak je to dobro blokirao kroz prvu rundu, no dojam je kako je Brestovac na taj način sve više uništao taj obrambeni štit svog protivnika. Poturak u prve tri minute nije uspio pokazati gotovo ništa, vjerojatno čekajući priliku, no ona nije došla.

Slično se nastavilo i u drugoj rundi, a jedina je razlika što je u ove tri minute Poturak uspio pronaći prostor za jedan aperkat, koji je ostavio dojam uzdrmanog Brestovca. Mladen je i dalje nastavio sjajno raditi nogama, bez potrebe korištenja boksa, budući da Poturak nije uspio skratiti distancu gotovo niti u jednom trenutku.

BH Machine se nastavio hrabro boriti, no Brestovac se pokazao kao predobar tehničar za iskusnog i borbenog Sarajliju. Poturak je do samog kraja pokušavao, no nije došao u priliku i Brestovac dolazi do još jedne uvjerljive FFC pobjede.

Hrvoje Sep nokautirao Milana Petkovića

Hrvatskom boksaču trebale su svega 53 sekunde da u prvom profesionalnom meču nokautom slavi protiv svog suparnika iz Srbije.

Zagrebački boksač je od početka startao žestoko, što je uostalom njegov stil boksa. Petrović nije mogao pratiti tempo te je jako brzo u kutu, gdje se većinom brani bez pravog pokušaja kontre. Sep je kombinacijama tamo svog protivnika držao, sve dok nije našao prostor za jak udarac.

Bio je to desni kroše koji je srpskog debitanta bacio na koljena. Iako se činilo da Petkoviću samo treba malo pauze, on je ostao na koljenima tijekom cijelog brojanja, a na samom kraju je odmahnuo glavom, čime je dao znak da nije spreman nastaviti meč.

Jelčić brutalno nokautirao Pastucha

Pet sekundi trebalo je Pastuchu da sruši Jelčića, koji nije očekivao takav nalet argentinskog borca. Luka se diže nakon pola minute, ali s Pastuchom na svojim leđima. Ipak, Jelčić se izvukao, te odmah došao do rušenje i gornje pozicije. Od tamo su krenuli brutalni laktovi iz polugarda i Patuch je u nokautu.

Luka Jelčić tako je po prvi puta obranio FFC naslov lake kategorije. Za to mu je trebala minuta i 15 sekundi borbe.

Fantastična predstava njemačkog borca Abusupjana Magomedova koji je već ranije impresionirao u FFC-u, a sada je izgledao još bolje nego protiv Ivice Truščeka u svom FFC debiju. Magomedov je brazilskog borca Sergija Souzu od početka napao, nakon minutu borbe bacio u knockdown aperkatom, a nakon toga završio stojećom giljotinom. Impresivno!

FFC 29

KB:

Samo Petje def. Eyevan Danenberg – jednoglasna sudačka odluka
Mladen Brestovac def. Dževad Poturak – jednoglasna sudačka odluka
Donegi Abena def. Fabien Fouquet – tehnički nokaut, 1. runda
Aleksander Stankov def. Rene Wimmer - nokaut
Toni Mikelić def. Labinot Zekaj – jednoglasna sudačka odluka
Mensur Murić def. Ivan Šakić - jednoglasna sudačka odluka

Boks:

Hrvoje Sep def. Milan Petković - nokaut 1. runda

MMA:

Luka Jelčić def. Roberto Pastuch – nokaut
Abusupiyan Magomedov def. Sergio Souza - stojeća giljotina
Ahmed Vila def. Tilen Kolarič - gušenje
Ivan Erslan def. Ivica Tadijanov - podijeljena sudačka odluka
Marko Ostanek def. Jasmin Memović – jednoglasna sudačka odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider