FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Vrijedno srebro

Gabrijel Veočić izgubio meč za titulu na Europskom prvenstvu

Hrvatski 22-godišnji boksački reprezentativac Gabrijel Veočić osvojio je srebrnu medalju u poluteškoj kategoriji (do 80 kg) na Europskom prvenstvu u Krakovu, nakon što ga je u subotnjem finalu pobijedio 27-godišnji Ukrajinac Oleksandr Hižnjak prekidom u drugoj rundi.

Iskusnom Ukrajincu, bivšem europskom (2019.) i svjetskom prvaku (2019.) u srednjoj kategoriji (do 75 kg) te aktualnom olimpijskom doprvaku iz Tokija (2021.), ovo je drugo zlato na Europskom prvenstvu. Prvo je osvojio prije četiri godine u Minsku, kad se još borio u srednjoj kategoriji.

Ivana Petrović i Luana Carolina VIDEO Ivana Petrović poražena u svojoj prvoj UFC borbi divider

Hižnjak je od početnog gonga nametnuo iznimno jak tempo, ne dopuštajući Veočiću da se razmaše. Pokušao je hrvatski boksač i izmicanjem i kretanjem po ringu, ulazio je i u izmjene udaraca, ali je Hižnjak u svojim napadima bio vrlo brz i precizan. Tako je prvi put uzdrmao 22-godišnjeg Brođanina pred kraj prve runde pa je sudac u ringu brojao hrvatskom reprezentativcu.

Kako se prva runda približavala kraju, udarci ukrajinskog boksača su gubili na razornosti, ali je u drugoj rundi Hižnjak ponovno svom snagom krenuo na Veočića. Koliko god je umio i mogao hrvatski boksač se branio, ali ga je sredinom druge runde suparnik još jednom uzdrmao. Sudac je ponovno posegnuo za brojanjem, a onda odlučio prekinuti borbu.

VAR poništava gol Revolucija pravila oko zaleđa: Pogodovat će se napadačima divider

Bez obzira na poraz u finalu, Gabrijel Veočić je na ovim Europskom prvenstvu pokazao svoj potencijal i ostvario najbolji rezultat hrvatskih boksača na ovom natjecanju, postavši prvi koji je došao do borbe za zlato.

Veočić je ovim uspjehom postao četvrti Hrvats sa srebrom oko vrata. Prije njega to su postigli Marijo Šivolija, Filip Palić i Stjepan Božić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider