FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ukrajinac na svom terenu

Usik brani pojas u kolovozu pred svojim navijačima, sprema se veliki spektakl!

Oleksandr Usik brani WBA pojas protiv Daniela Duboisa.

Galerija Stadion u Wroclawu Oleksandr Usik Daniel Dubois +3 Stadion u Wroclawu

Nakon što je propala borba svih borbi za ujedinjenje svih najvažnijih boksačkih titula u teškoj kategoriji protiv Tysona Furyja, Oleksandr Usik borit će se 12. kolovoza protiv Daniela Duboisa, obveznog izazivača za WBA pojas.

Na iznenađenje mnogih, organizaciju meča dobio je Usikov tim, koji je ponudio čak osam milijuna dolara, dva i pol milijuna više od Queensberry Promotionsa, koji stoje iza bratinskog boksača.

Wroclaw će glumiti Ukrajinu

Spektakl za WBA superprvaka bit će održan u poljskom Wroclawu na stadionu koji prima 45 tisuća navijača. Bit će to pravi domaći teren za Usika, koji zbog rata takvu borbu ne može održati u svojoj Ukrajini. No zlatni olimpijac rođen na Krimu imat će gromoglasnu podršku Ukrajinaca i Poljaka u Wroclawu.

Šest milijuna dolara trebao bi inkasirati Ukrajinac, dok će Dubois dobiti oko 25 posto ukupnog iznosa ili dva milijuna dolara, što će biti njegova najveća zarada u karijeri u prvoj borbi za pojas.

Daniel Dubois Daniel Dubois (Foto: Afp)

Dubois je dobio priliku nakon propalih pregovora s Furyjem te je pobjedom protiv Trevora Bryana zaradio pojas regularnog WBA prvaka koji nakon ove borbe odlazi u povijest.

Bit će to prvi meč Oleksandra Usika nakon što je prvo uzeo Anthonyju Joshui sve titule, a onda ih obranio protiv Britanca u kolovozu prošle godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider