FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
STIGAO I CRO COP

Plazibat najavio meč na kojem će biti puno Hrvata: ''Ne planiram se umoriti, san mi je vidjeti kockice''

Antonio Plazibat bori se 17. lipnja na Gloryjevu spektaklu u Rotterdamu.

Hrvatski navijači imat će što raditi u ludom tjednu ovog lipnja u Nizozemskoj. U lovu na titulu Lige nacija Hrvatska kreće protiv domaćina Nizozemske 14. lipnja u Rotterdamu, gdje se u subotu 17. lipnja Antonio Plazibat bori na spektaklu Glory: Collision 5.

Plazibatov protivnik bit će Tariq Osaro, a pobjednik će se ove jeseni boriti za naslov teškaškog prvaka Gloryja protiv Rica Verhoevena.

Sjajan Gloryjev potez

Glory je stigao u Zagreb kako bi promovirao ovaj sjajni meč te održao press-konferenciju s oba borca iako se meč ne održava u Hrvatskoj. Takvo što još nismo doživjeli, što samo dovoljno govori koliko je organizaciji stalo do hrvatskih navijača.

I legendarni Mirko Filipović bio je gost tog događaja jer Glory našu legendu nije mogao zaobići u svom posjetu Zagrebu.

''Sretan sam jer napokon ovo radimo u Hrvatskoj. Ovo mi jako puno znači. Tu je legenda Mirko, Delija je tu. Nažalost, Rico je i dalje na odmoru, radi svoje stvari, snima filmove, karaoke itd. Cookie i ja ćemo se boriti, a jedva čekam taj meč. Bit će pravi vatromet'', poručio je Plazibat, kojem je, kao i Osaru, malo bilo žao jer se bore međusobno.

Antonio Plazibat Antonio Plazibat (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Na konferenciji za medije bio je i trener Mike Passenier, u čijem su kampu oba borca.

''To je dio posla. Kad počnete trenirati borca, nikad ne znate gdje će završiti. Mi kao tim proizveli smo neke top-borce, prave nokautere, a sada će se dvojica međusobno boriti. Ostavit ćemo utisak i pružit će vam jednu od najboljih teškaških borbi koju ste ikada vidjeli u Gloryju. Čeka nas puno emocija, drame, a vjerojatno i nokaut. Tko će pobijediti? To nitko ne zna'', rekao je Passenier.

Plazibat najavio brzi nokaut

Plazibat je uvjeren kako ga nitko ne može zaustaviti pred njegov najavljivani okršaj s Verhoevenom, koji mu je borbu otkazao početkom godine.

''Obojica dolazimo iz dvorane s najvećim postotkom nokauta među svim dvoranama u svijetu. Mislim da nijedna dvorana nije proizvela toliko nokautera. Ne želim se umoriti, oznojiti i boriti u četvrtoj ili petoj rundi. Umorio bih se za party nakon borbe. Planiram završiti borbu što je brže moguće. Borit ću se kao uvijek i ići ću po nokaut u prvoj rundi. S obzirom na to da ga poznajem, vjerujem da će on ići po isto. Idemo pokušati skinuti glavu jedan drugom i uživati u tome.''

Hrvati stižu u Rotterdam zbog Vatrenih i Plaze

Hrvatski navijači mogli bi biti brojni te večeri u Rotterdamu. Dan kasnije Vatreni će ili igrati finale ili za treće mjesto u Enschedeu.

''Hrvatska je mala država, samo nas je četiri milijuna u Hrvatskoj, a možda ni toliko. Taj tjedan Hrvatska u Ligi nacija igra u Rotterdamu. Bit će ludnica, a oko 15 tisuća Hrvata već je potvrdilo dolazak na nogometnu utakmicu. Vjerujem da će ih puno doći i na moj meč. Moj san je ući u dvoranu i vidjeti samo naše crveno-bijele kockice, ništa drugo. Ante Delija bori se taj tjedan, a to bi mogao biti povijesni trenutak za Hrvatsku ako svi pobijedimo. Mislim da ćemo šokirati svijet u tom tjednu i dokazat ćemo da smo s razlogom najbolja sportska nacija na svijetu. Uzmite bilo koji sport, imamo prvake u svakom sportu. Svijet će pričati o Hrvatskoj'', poručio je jedan od najboljih svjetskih kick-boksača.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider