FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"On nije naš heroj"

Uništen mural napravljen u Khabibovu čast: Dvije su verzije zašto se to dogodilo

Khabib Nurmagomedov u Rusiji je (bio) velika zvijezda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedugo nakon što je Khabib Nurmagomedov pobijedio Justina Gaethjea i zaključio svoju veličanstvenu UFC karijeru s omjerom pobjeda i poraza 29:0, u ruskom gradu Čeljabinsku napravljen je mural u njegovu čast.

Mural je kreirao ulični umjetnik Timur Brazil i prikazivao je Khabiba u njegovu papakha šeširu koji je volio nositi, a pokraj njega je letio orao, što je inače nadimak tog borca iz Dagestana.

No sada je netko sve to prešarao i ostavio poruku:

"On nije naš heroj."

Ne zna se tko je to napravio, vjerojatno se neće ni saznati, ali već se nagađa o motivima toga čina.

gol expired Ipak nije kraj: Khabib objavio fotografiju koja je oduševila sve borilačke zaljubljenike divider

Jedni tvrde kako je to zbog nedavnog Khabibova obračuna s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, kojeg je žestoko napao na Instagramu optužujući ga da vrijeđa muslimane braneći pravo satiričnog lista Charlie Hebdo da objavljuje karikature proroka Muhameda. Khabibova objava bila je prilično brutalna, a naišla je na brojne osude i u Rusiji i u ostatku svijeta.

Drugi pak smatraju da je, s obzirom na "potpis" tih koji su prešarali mural, riječ o reakciji na nedavne polemike u ruskoj javnosti vezane za inicijativu jednog tamošnjeg saborskog zastupnika da Khabib dobije najvišu počasnu titulu koja postoji u Rusiji - heroj Rusije.

U svakom slučaju, čini se da je Khabib Nurmagomedov izgubio onaj status čovjeka kojeg su svi u Rusiji aklamativno podržavali...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider