FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KAKVA KARIJERA!

Umirovio se jedan od najobožavanijih UFC boraca svih vremena: Kauboj Cerrone odlazi u filmske zvijezde!

Porazom od Jima Millera završila je velika i neponovljiva karijera Donalda Cerronea.

Donald Cerrone (Foto: Afp)

Mnogi MMA borci pokušavaju se predstaviti kao netko tko je spreman boriti se bilo kad, bilo gdje i protiv bilo koga. No, samo jedan borac se kroz godine uspio nametnuti kao personifikacija takvog stava.

To je Donald "Cowboy" Cerrone, čovjek koji je pri samom vrhu povijesne liste UFC-a po broju odrađenih borbi, broju pobjeda i broju "finisha" te doslovno na vrhu po broju osiguranih bonusa.

Borio se bilo kad i bilo gdje

U vrijeme svoje najveće slave i najbolje forme, Kauboj se borio svaka dva ili tri mjeseca. No, takav način vođenja karijere je već neko vrijeme iza njega, a sad je odlučio zaključiti i samu karijeru.

Nakon poraza od Jima Millera, koji je doživio na uvodnom programu UFC 276 priredbe, Donald Cerrone ostavio je svoj šešir i rukavice na podu kaveza. Time je potvrdio kako je to bila njegova posljednja borba, odnosno kako odlazi u mirovinu.

Bila je to borba dva borca s po 23 pobjeda u UFC karijeri i bilo je jasno da će pobjednik doći na sami vrh s 24, što do sada nije nitko postigao. Miller je bio taj, čime je ujedno osvetio raniji poraz od Cerronea. 

"Hvala Las Vegas. Jednostavno više ne volim ovo. Teško mi se ustati i trenirati, a ovo mi je bio najduži kamp u jako dugo vremena. Ne volim više ovo. Želim biti filmska zvijezda. Vrijeme je za odlazak. Paklena karijera je iza mene. Hvala UFC", rekao je Cerrone uz velike ovacije publike.

39-godišnji Cerrone u profesionalnoj je karijeri upisao 36 pobjeda i 17 poraza, dok je UFC karijeru završio s omjerom 23-14. 27 puta slavio je prekidom, njegovi udarci nogom u glavu otišli su u legendu, a jednom se neuspješno borio za titulu UFC prvaka lake kategorije.

Nema sumnje kako će nam nedostajati, ali jasno je da je došlo novo vrijeme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider