FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ovako nešto još nije viđeno

Spektakularno otvorena nova UFC godina: Holloway ispalio gotovo 700 udaraca, prethodila tri brutalna nokauta

U Abu Dhabiju je održan prvi UFC spektakl ove godine.

UFC Fight Night (Foto: GOL.hr)

U Abu Dhabiju održan je prvi UFC spektakl ove godine na kojem smo vidjeli pet brutalnih borbi. Tri nokauta pa dvije spektakularne borbe koje su otišle do samog kraja.

U glavnoj borbi večeri Max Holloway slavio je protiv Calvina Kattara jednoglasnom sudačkom odlukom i to nakon predstave kakva možda još nikada nije viđena u povijesti UFC-a. 

Slavio rezultatom 50:42

Holloway je u borbi perolake kategorije slavio rezultatom 50-42, što još nikada u povijesti UFC-a nije viđeno u glavnoj borbi večeri. Kada je netko toliko dominantan to obično završi nokautom, no Kattar je nekako uspio preživjeti nestvarnih gotovo 700 udaraca s koliko ga je Max pogodio. 

Komentatori i cijela MMA zajednica ostali su šokirani viđenim od strane Hollowayja, ali i Kattara koji je to sve stojički podnio i u nijednom trenutku nije odustao. Brojni bi se pokrili rukama i čekali da sudac prekine dvoboj. 

Ovakvom izvedbom Holloway je zaslužio novi napad na titulu, a nakon meča se sam ponudio da uskoči već idućeg vikenda u glavnu borbu večeri u kojoj ćemo gledati Dustina Poiriera i Conora McGregora. 

Dvoboj dviju legendi otišao na stranu Condita

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo okršaj dviju legendi: Carlosa Condita i Matta Browna. Pobjedu je odnio Carlos Condit jednoglasnom sudačkom odlukom. 

Bio je to vrlo izjednačen meč, no suci su procjenili da je sve tri runde dobio Condit, dok se nama činilo da je ipak jednu dobio legendarni 40-godišnji Matt Brown. 

Bila je to druga uzastopna pobjeda Condita, nakon koje nije imao posebnih želja s kim se iduće želi boriti. 

"Dajte mi bilo koga."

Šok za šokom u prve tri borbe glavnog programa

Kinez Li Jingliang upisao je veliku pobjedu protiv Santiaga Ponzinibbia, kojeg je nokautirao već u prvoj rundi. Kinez je slavio brutalnim lijevim krošeom, koji je "isključio" Ponzinibbia. 

Jingliang nije ni trebao biti na ovom programu, ali je zbog odustajanja Muslima Salihova uskočio i sada šokirao čovjeka koji nije bio poražen punih pet godina. 

Treba se reći da se Ponzinibbio nije borio dvije godine zbog zdravstvenih problema. Kinez se pokazao kao previsoka prepreka za povratak nakon tolike stanke. 

NOKAUT JINGLIANGA

U drugoj borbi glavnog programa vidjeli smo spektakularan nokaut Talijana Alessia Di Chirica, koji je završio čovjeka koji je dan ranije dobio nagradu za najbolji nokaut 2020. godine - Joaquina Buckleyja.

Napravio je to high-kick udarcem koji je oborio Buckleyja na tlo i više se nije mogao ustati. Uspavao ga je kako bi se reklo. Bila je to njegova prva pobjeda nakon četiri poraza, čime si je spasio karijeru u UFC-u. 

NOKAUT DI CHIRICA

Glavni program otvorio je srbijanski borac Duško Todorović, koji je ekspresno poražen od Soriana. 

Havajčanin je slavio tehničkim nokautom na samom kraju prve runde. U nekoliko je navrata ljevicom dobro uzdrmao do večeras neporaženog srbijanskog borca, ali je na samom kraju prve runde Herb Dean uletio i prekinuo dvoboj zbog prevelike štete koju je Todorović pretrpio. 

BRUTALAN NOKAUT SORIANA

UFC on ACB, rezultati borbi:

Max Holloway pobijedio Calvina Kattara (jednoglasna odluka)

Carlos Condit pobijedio Matta Browna (jednoglasna sudačka odluka)

Li Jingliang pobijedio Santiaga Ponzinibbia (nokaut 1. runda)

Alessio Di Chirico pobijedio Joaquina Buckleyja (nokaut, 1. runda)

Punahele Soriano pobijedio Duška Todorovića (tehnički nokaut, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider