FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kritizirao ga i dana white

Katastrofalna pogreška i neobjašnjivi prekid jednog od najboljih MMA sudaca na svijetu

Veliku pogrešku na UFC 234 eventu u Melbourneu napravio je vjerojatno najbolji sudac današnjice - Marc Goddard.

Galerija Alvey i sudac Goddard u raspravi Alvey i sudac Goddard u raspravi

U svijetu slobodne borbe uloga suca u kavezu ili ringu velika je odgovornost i to je nešto čega mnogi nisu svjesni. Suci moraju biti maksimalno koncentrirani i spremni uskočiti između dvojice boraca ako procjene da je situacija opasna za jednoga od njih. Tu, naravno, dolazi do pogrešaka...

Jedna od njih, prilično velika, dogodila se na posljednjem UFC 234 eventu u Melbourneu, u prvom dvoboju glavnog programa između Jima Crute i Sama Alveyja. Pobijedio je Crute, tehničkim nokautom u prvoj rundi, iako Alvey nije bio ni blizu svoga kraja.

Alvey se aktivno branio od nepreciznih udaraca

Crute je uzdrmao svog suparnika i poslao ga na pod. Tu je Goddard napravio prvu pogrešku jer se zaletio prema njima kao da će prekinuti dvoboj, zbog čega je Crute privremeno odustao od napada i počeo slaviti pobjedu.

Kada je vidio da je Goddard odustao od ulijetanja između njih dvojice, nastavio je ići prema Alveyju, koji se nekako uspio pridići.

Alvey je bio dovoljno priseban da u pokušaju udarca Crute uhvati nogu i obori ga na tlo. Tu je ipak izgubio inicijativu i završio na koljenima, licem okrenutim prema pod, te se pritom rukama branio od udaraca.

Alvey i sudac Goddard u raspravi Alvey i sudac Goddard u raspravi

Iako su udarci Crute završavali u bloku i unatoč činjenici da se Alvey aktivno pomicao, jedan od najboljih svjetskih MMA sudaca Marc Goddard odlučio je uletjeti između njih i prekinuti dvoboj. Prerano...

Alvey je odmah skočio na noge i potpuno čisto pogleda bijesnio na Goddarda, koji je kratko pokušao objasniti borcu da se nije dovoljno aktivno branio. Mnogi su mišljenja da je Goddard pogriješio, a tako vjeruje i predsjednik UFC-a Dana White, koji je otvoreno kritizirao svoga najboljeg čovjeka.

Predsjednik UFC-a oštro kritizirao svog najboljeg suca

"Sudac je odradio jako, jako loš posao. Zaista je loše sudio ovaj meč. Zaje*** je stvari. Iako je bio malo uzdrman, Crute je udarao Alveyja po ruci. Mislim da je borba trebala biti još malo produžena. Prerano je prekinuta", smatra White.

Alvey je nakon prekida poludio i u nekoliko navrata pokušao od Goddarda dobiti objašnjenje zbog čega je prekinuo meč. Engleski sudac odbijao je dati konkretno objašnjenje i nije bio raspoložen za diskusiju. Odmah nakon proglašenja pobjednika Alvey je demonstrativno napustio kavez.

Ako ništa drugo, za utjehu mu ostaje da je šef Dana White vidio što se dogodilo, pa će ga na idućem eventu također gurnuti u glavni program, kao znak manjeg iskupljenja zbog pogreške Marca Goddarda.

Anderson Silva dokazao da je i dalje glavni, Conor McGregor se ponudio za iduću borbu Adesanya izaziva Silvu Adesanya podiže ruku Silve Silva vs McGregor (Foto: AFP) +1 Conor McGregor (Foto: AFP)

Drama uoči UFC-a 234: Unatoč po život opasnoj situaciji Whittaker se želio boriti Robert Whittaker (Foto: AFP) Robert Whittaker (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider