FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pobijedio svog idola

Budućnost MMA-a Israel Adesanya pobijedio legendarnog Andersona Silvu, ali ga nije poslao u mirovinu

Israel Adesanya pobijedio je Andersona Silvu u vjerojatno posljednjem meču brazilske legende.

Galerija UFC 234: Robert Whittaker vs Kelvin Gastelum Adesanya izaziva Silvu Adesanya podiže ruku Silve

Nakon što je propala borba za naslov između Roberta Whittakera i Kelvina Gasteluma, u nju je promoviran okršaj Israela Adesanye i legendarnog Andersona Silve. Čak 14 godina mlađi Adesanya slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom i vjerojatno umirovio apsolutnu legendu ovog sporta.

Bila je ovo više neka vrsta egzibicije nego ozbiljnog meča, u kojem je apsolutnu kontrolu imao 29-godišnji Novozelanđanin, s omjerom 16-0 u profesionalnoj MMA karijeri. U nekoliko navrata je ozbiljnije udario Silvu, nanio mu određenu štetu na licu, no ništa više od toga.

S obzirom da je zbog Andersona Silve ušao u svijet MMA-a, ovakav nastup Adesanye i izostanak želje da ga nokautira uopće ne iznenađuje. Bila je to egzibicija nakon koje se očekivao odlazak Spidera u mirovinu, no to se, barem za sada, nije dogodilo.

"Nadam se da ću se boriti u svojoj Curitibi. To mi je velika želja. Ovo je težak posao, ali odrađujem ga sa svim svojim srcem", rekao je Anderson Silva nakon poraza.

Na presici nakon borbe je čak i otkrio koga želi za suparnika u Curitibi.

"Mislim da bi imalo smisla da se borim protiv Nicka Diaza", rekao je Anderson Silva, a potom odgovorio sveprisutni Conor McGregor.

"Rezervirajte termin. Ja ću se tamo boriti protiv Nate Diaza."

Bio bi to treći okršaj McGregora i Natea, nakon što je svaki borac dobio po jedan meč.

Whittaker operiran na dan obrane naslova

Podsjetimo, glavna borba između UFC prvaka Roberta Whittakera i izazivača Kelvina Gasteluma otkazana je na sami dan eventa, jer je otkriveno da domaći borac ima bruh. Istog je dana i operiran.

Gastelum je event na kojem je trebao biti u glavnoj borbi ogledao iz prvog reda tribina i to s UFC-ovim pojasom oko ramena. Whittaker bi trebao izbivati iz oktogona četiri tjedna, a nakon toga bi se trebao vratiti i boriti s Gastelumom za taj pojas.

Adesanya je definitivno idući borac koji će dobiti priliku boriti se za pojas, čim se riješi pitanje aktualnog vlasnika između Whittakera i Gasteluma.

Dvije lijepe poluge u uvodnom dijelu programa

U sunaslovnoj borbi večeri Lando Vannata lakoćom je pobijedio Marcosa Mariana, složivši mu polugu na ruci na samom kraju prve runde.

Od početka borbe se vidjelo da je Vannata daleko bolji borac, a to je i dokazao i prije gonga koji označava kraj runde.

Bila je to prva pobjeda nakon četiri borbe u kojima upisao dva poraza i čak dva remija, što je uistinu rijetkost.

Ricky Simon nastavio je nepobjedivi niz u UFC-u i to uvjerljivom pobjedom protiv Rania Yahye. Simon je upisao treću pobjedu iz isto toliko mečeva u UFC-u, a ovoga je puta slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

U jedinoj ženskoj borbi na glavnom programu Montana De La Rosa je uvjerljivo slavila protiv Nadije Kassem. Nakon što je Nadia nekako preživjela prvu rundu, u drugoj se nije uspjela izvući i De La Rosa joj je složila polugu na ruci.

U uvodnoj borbi glavnog programa Jimmy Crute slavio je u 1. rundi tehničkim nokautom protiv Sama Alveyja, iako se čini da je sudac prerano prekinuo borbu. Alvey se nakon meča jako naljutio, čak u jednom trenutku odgurnuo suca, no ništa nije pomoglo.

Drama uoči UFC-a 234: Unatoč po život opasnoj situaciji Whittaker se želio boriti Robert Whittaker (Foto: AFP) Robert Whittaker (Foto: AFP)

Anderson Silva dokazao da je i dalje glavni, Conor McGregor se ponudio za iduću borbu Adesanya izaziva Silvu Adesanya podiže ruku Silve Silva vs McGregor (Foto: AFP) +1 Conor McGregor (Foto: AFP)

UFC 234, glavni program:

Israel Adesanya pobijedio Andersona Silvu (jednoglasna sudačka odluka)

Lando Vannata pobijedio Marcosa Rosu Mariana (poluga na ruci, 1. runda)

Ricky Simon pobijedio Rania Yahyu (jednoglasna sudačka odluka)

Montana De La Rosa pobijedila Nadiju Kassem (poluga na ruci, 2. runda)

Jimmy Crute pobijedio Sama Alveyja (tehnički nokautom, 1. runda)

Robert Whittaker - Kelvin Gastelum (otkazano)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider