FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
RJEŠENJE ZA UFC 279

UFC odrađuje najluđi potez u svojoj povijesti!? Izmiješat će šest glavnih UFC 279 boraca

Khamzat Chimaev svojim je prekoračenjem težinske granice bacio UFC u velike probleme.

Nate Diaz i Tony Ferguson (Foto: YouTube (UFC))

Četiri kilograma viška koje je Khamzat Chimaev imao na službenom vaganju za UFC 279 priredbu bacili su UFC u puno više nego četiri problema.

Glavna zvijezda priredbe premašila je granicu kategorije za previše kilograma, odnosno njegova borba protiv Natea Diaza, dogovorena u velter kategoriji (do 77 kilograma), više nema nikakvog sportskog smisla. UFC trenutno traži rješenje kako spasiti svoj vrlo atraktivni program, a renomirani novinar Ariel Helwani došao je do informacije o tome kakav je njihov plan.

Ukratko, prema tim informacijama, UFC želi upariti Natea Diaza s Tonyjem Fergusonom, koji je ovim putem, u sunaslovnoj borbi priredbe, trebao debitirati u velter kategoriji borbom protiv Lija Jinglianga.

Ako se ta borba dogovori, to bi automatski dovelo do još nekih promjena. Promjena na koje svi borci, kako Helwani otkriva, još uvijek nisu dali svoj pristanak.

Chimaev ostaje na programu, ali ne u glavnoj borbi?

Chimaev bi tim putem ostao na programu, ali bi se borio protiv Kevina Hollanda. Igrom slučaja, Holland je trebao nastupiti u međukategoriji do 82 kilograma, za koju je zadovoljio težinsku granicu, gdje bi se borio protiv Daniela Rodrigueza

Njihove težine s vaganje time odgovaraju, odnosno Chimaev je tek jedan kilogram lakši od svog za sada još uvijek nesuđenog protivnika.

Chimaev i Holland se već neko vrijeme prepucavaju, a samo dan prije ovog incidenta imali su okršaj prije planirane konferencije za medije. Tako bi UFC dobio borbu za koju ne treba promocija, za koju naravno sad niti nema vremena.

Khamzat Chimaev Kaos uoči UFC 279, White prekinuo presicu zbog masovne tučnjave: ''Ovo se nikad u povijesti nije dogodilo! divider

Preostaju Rodriguez i Li Jingliang, koji je prošao vagu za kategoriju do 77 kilograma te bi njih UFC prema tom planu također upario.

Diaz i Ferguson su zapravo ono što fanovi žele

U međuvremenu je Helwani saznao kako je borba Diaza i Fergusona gotovo dogovorena, odnosno da bi je borci uskoro trebali prihvatiti te da će se održati na pet rundi i predvoditi priredbu.

No, ponavljamo, ništa još nije službeno dogovoreno.

To je zapravo nešto što će fanovi pozdraviti, budući da su Fergusona već ranije smatrali puno adekvatnijim protivnikom za Diaza nego što bi to bio Chimaev. Ovako imamo dvije velike zvijezde koje su u očitom zalazu karijere, ali i dalje mogu pružiti ono što fanovi od MMA borbe žele vidjeti.

Kako će na kraju izgledati UFC-ova odluka, odnosno konačni program, vjerujem da ćemo saznati unutar idućih par sati. Slijedi im težak proces nagovaranja boraca na prihvaćanje promjena, a borci u tom slučaju imaju jako dobro poziciju za uprihoditi si još ponešto osim onog prvim ugovorom određenog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider