FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakav meč za kraj 2018.

UFC dogovorio još jednu najveću borbu u povijesti organizacije: Prvakinja na prvakinju!

Nakon dogovorene borbe između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova, UFC je uspio dogovoriti još jednu super borbu na koncu godine.

Cris Cyborg vs Amanda Nunes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

UFC nastavlja s politikom "super mečeva", prenosi Fightsite.hr. U srijedu je u američkim medijima procurila vijest kako će dvije prvakinje, Cris Cyborg i Amanda Nunes, ukrstiti međusobno rukavice 29. prosinca na UFC-u 232 u Las Vegasu.

Iako se u nekoliko navrata govorilo da je ovaj meč blizu dogovora, sada se to zaista i realiziralo. Vidjet ćemo prvi okršaj dvije UFC prvakinje u povijesti kompanije.

Prvi je informaciju objavio ESPN, zatim je potvrdu iste imao i popularni MMAFighting. Na koncu je potvrda stigla i od same prvakinje u perolakoj kategoriji koja je na svom Twitteru napisala:

“Prozvala si me. Odabrala si datum. Vidimo se 29. prosinca”, napisala je Cyborg.

Cyborg (20-1-1) već dugo vremena pokušava dobiti meč protiv svoje sunarodnjakinje. Njezina želja je bio rujan, no čini se kako se na koncu ipak uspjela zadovoljiti prosincem. U posljednjem nastupu je svladala Yanu Kunitskayju u mjesecu ožujku, pa je negodovala jer bi joj do prosinca bila prevelika rupa u nastupima.

Od kada je stigla u Oktogon, Brazilka ima 5-0 uz pobjede protiv Leslie Smith, Line Lansberg, Tonyje Evinger, Holly Holm i već spomenute Kunitskaye.

Nunes je posljednji poraz doživjela u rujnu 2014. godine, kada ju je tehničkim nokautom savladala Cat Zingano. Nakon toga je u bantam kategoriji nanizala Baszier, McMann, Ševčenko, Tate, Rousey, još jednom Ševčenko i na koncu Raquel Pennington, koju je savladala u svibnju ove godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider