FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
CO-MAIN NA PET RUNDI

UFC 288 dobio veliko pojačanje: Uparena su su dva vjerojatno "najluđa" tipa u cijelom UFC-u

U sunaslovnoj borbi priredbe UFC 288 borit će se Gilbert Burns i Belal Muhammad.

Gilbert Burns (Foto: Profimedia)

Ponekad UFC uistinu može biti sretan što na svom rosteru ima neke vrhunske borce koji su uistinu spremni prihvatiti nastup čak i kad im puno okolnosti ne ide u prilog.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Posebno ako je potrebno pojačati neki nadolazeći PPV program, koji u tom trenutku izgleda više kao nešto na pola puta od Fight Nighta do PPV-a. Takvu situaciju imali su s priredbom  UFC 288, koja se održava u noći sa 6. na 7. svibnja, uz izravan prijenos na portalu gol.hr.

Program spašen doslovno u posljednji trenutak

Priredba koju predvodi više nego zanimljiv okršaj za titulu bantam kategorije, između Aljamaina Sterlinga i Henryja Cejuda, bila je bez onog nekog dodatnog začina potrebnog na "main cardu" sve dosad.

Tek nešto više od dva tjedna prije održavanja priredbe svoj međusobni okršaj na njoj prihvatili su ponajbolji borci velter kategorije, Gilbert Burns i Belal Muhammad. I mnogi će reći da je to podosta lud potez obojice.

Burns (22-5, 15-5 UFC) prije samo 13 dana borio se protiv Jorgea Masvidala, kojeg je savladao jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde. Nalazi se na petom mjestu ljestvice izazivača velter kategorije i njemu je borba protiv jakog imena svakako potrebna za povratak u status borca koji će napasti titulu.

Borba Burnsa i Masvidala

No, što reći za Muhammada (22-3, 13-3 UFC), koji još jednom pokazuje kakvo srce posjeduje, a da UFC to gotovo uopće ne cijeni? Borac je to u nizu od osam pobjeda, koji je isto tako slavio u 12 od 13 posljednjih borbi (ako ne računamo "no contest" protiv aktualnog prvaka Edwardsa).

On je po svim kriterijima zaslužio napad na titulu, ali to vodstvu promocije ništa ne znači, nisu ga dosad niti razmatrali kao kandidata. Umjesto da kuka i traži ono što zaslužuje, on je prihvatio ovako tešku borbu na "short notice". Nevjerojatno.

Pobjeda Muhammada protiv Thompsona

Da bi sve izgledalo još luđe, borba je ugovorena na pet rundi po pet minuta.

Program pojačan još jednom borbom

Još jedna dobra vijest za fanove svakako je potvrda još jedne borbe koja će se naći na glavnom programu. Riječ je o okršaju perolake kategorije između Movsara Evloeva i Brycea Mitchella.

Evloev (16-0, 6-0 UFC) još je jedan u nizu boraca s Kavkaza koji izgledaju dominantno nad svom dosadašnjom konkurencijom. Mitchell (15-1, 6-1 UFC) vrlo je zabavan borac koji je u svom posljednjem nastupu doživio prvi poraz u karijeri, no unatoč tome nije tražio laku borbu, nego će pokušati biti prvi koji će savladati Evloeva. I tako smo od jednog slabog "carda" dobili nešto što se itekako isplati pogledati.

Veselimo se!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider