FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
MNOGI SE NE SLAŽU

Valentina Ševčenko nikad bliže porazu, no ipak ostaje UFC prvakinja muha kategorije

Valentina Shevchenko i Taila Santos odradile su pet rundi borbe, nakon koje je pojas ostao u vlasništvu Kirgistanke.

Valentina Shevchenko (Foto: Afp)

Pet rundi trajala je borba za UFC prvakinju muha kategorije između Valentine Ševčenko i Taile Santos te se još jednom potvrdilo kako i status najvećeg favorita na popisu borbi u ovom sportu ništa ne znači.

Najdominantnija borkinja današnjice našla se u problemima

Ševčenko je u borbu ušla kao najdominantnija borkinja današnjice te po mnogima najbolja borkinja u povijesti, dok je Taila Santos glasila za tek još jednu izazivačicu bez previše realnih šansi. Ona je sve uvjerila u suprotno te će mnogi smatrati kako je zaslužila Octagon napustiti s pojasom oko svog pasa. 

Borba je krenula tako da polovicu prve runde nismo vidjeli puno toga, a onda nakon klinča dolazi do pokušaja rušenja od strane Valentine, no Santos to brani i na podu zaključava njena leđa. Napadala je gušenje sve do kraja runde, ali nije uspjela, no rundu je svakako trebala upisati.

Jiri Prochazka Češka ima UFC prvaka: Jiri Prochazka ugušio Teixeiru pola minute prije kraja fantastične borbe divider

Taila je vrlo dobra i u drugoj rundi. Rundi u kojoj je ona došla do rušenja i gornje pozicije iz koje je dobro radila, ali ipak bez nanošenja štete. Ipak, u posljednjoj minuti do rušenja je došla u Ševčenko, no još jednom Taila okreće i dolazi u gornju poziciju koju drži do kraja runde.

Nije se puno toga promijenilo niti u trećoj rundi. Valentina je očekivano bolja na nogama, no Taila još jednom dolazi do rušenja i kontrole kroz cijelu polovicu runde. Ipak, u ovoj rundi dogodilo se i nešto što je možda presudilo borbu. Sudar glavama koji je rezultirala zatvaranjem oka izazivačice.

Prvakinja se probudila u "šampionskim rundama"

Ševčenko je to uspješno iskoristila te u posljednje dvije runde radila ono što radi najbolje, kontrolirala distancu i pogađala svoju vidnim poljem ograničenu protivnicu. Neupitno je posljednje dvije runde Ševčenko uzela, no bilo je pitanje hoće li joj to biti dovoljno, nakon što je Brazilka prve tri runde ipak za nijansu bila bolja.

Joanna Jedrzejczyk Umirovila se jedna od najvećih ikad: "Volim život, želim biti majka i poslovna žena" divider

Čini se kako je na kraju presudilo ime i status Valentine Ševčenko u promociji. Jedan sudac bodovao je 48:47 za izazivačicu, jedan je bodovao 48:47 za Ševčenko, pronašavši si negdje dovoljno argumenata za dati joj drugu rundu, dok je jedan bodovao 49:46, davši prve dvije runde prvakinji, ali za tog se suca moramo pitati tko mu je dao licencu i što radi na tom poslu.

Prvakinja je tako ostala ista, a još jednom se dokazalo ono što smo već vidjeli u borbi Jona Jonesa i Dominicka Reyesa. Da bi protiv prvaka uzeo sve tri prve runde, tvoja prednost ne smije biti mala, mora biti uvjerljiva. Inače će gotovo po pravilu suci dati prvaku priliku da se izvuče u rundama koje se vjerojatno s razlogom zovu šampionske. 

Valentina Ševčenko je to ovog puta iskoristila.

Ševčenko vs. Santos - sudačko bodovanje Ševčenko vs. Santos - sudačko bodovanje (Foto: UFC)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider