FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Lucky Punch

MMA škola: Covingtonov pritisak i kondicija su sjajni, ali Masvidal je neugodan za hrvače

Colby Covington i Jorge Masvidal u nedjelju na UFC-u 272 završiti će svoju dugu priču, a pobjednik će se učvrstiti na mjestu prvog izazivača u velteru.

Najpoznatija MMA organizacija na svijetu ovaj vikend nastavlja svoju godinu UFC-om 272 u Las Vegasu, a glavne zvijezde bit će bivši prijatelji, sad zakleti neprijatelji, Colby Covington i Jorge Masvidal. Taj spektakl možete pratiti izravno na gol.hr-u od četiri ujutro u nedjelju ili u snimci na Novoj TV kasnije kroz dan.

Kao i prije svakog velikog događaja MMA sezone stručni analitičar Nove TV Zelg Galešić u novom Lucky Punchu otkrio je sve što trebate znati o nadolazećoj borbi koja će dati prvog izazivača u kategoriji velter.

gol expired Lucky Punch: Je li UFC-ov ''bad boy'' opravdano favorit kladionica? divider

"Kažu da tučnjava ništa ne rješava, ali mi vjerujemo da će ova borba riješiti puno toga“, započeo je Zelg Galešić koji je za potrebe ove demonstracije pozvao upomoć Gorana Vorkapića, koji je glumio Colbyja Covingtona i Daniela Bažanta, koji je navukao Masvidalove rukavice.

Covington ima sjajan presing, ali Masvidal ima plan za hrvača

"Covington je kontraš i bori se s visokim gardom, a Masvidal ima opušten gard, vrlo neugodan za hrvače. Eksplozivno udara, sjećate se onog koljena protiv Bena Askrena. Također, voli zamijeniti gard protiv kontraša, iznenaditi ga sa zadnjim svingom pa probiti prednjim krošeom.“

gol expired VIDEO Imamo novog kralja Miamija: Colby Covington izdominirao Jorgea Masvidala pa prozvao iznenađujuće ime divider

"S druge strane Covington ima nevjerojatan presing. Pritišće direktima i gura prema naprijed. Kad vas dovede do kaveza, odmah kreće naprijed. Ima odličan prljavi boks, udara vas rukama i laktovima konstantno stvarajući presing. Nevjerojatna kondicija…“

"Masvidal se iz toga izvlači često gurajući glavu od tijela kako bi pronašao dubinu. Ali, tu mora paziti kako ne bi srljao jer znamo koliko je Covington dobar hrvač i kako brzo može ući u noge. Jednom kad vas obori, lomi vas konstantnim udarcima i presingom te iz runde u rundu povećava prednost. Na koncu, često slavi na bodove i to velikom bodovnom dominacijom“, podvukao je Zelg.

Više o ovoj borbi, ali i ostalima na UFC-u 272 saznajte u novoj epizodi Lucky Puncha

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider