FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte borbe

VIDEO Imamo novog kralja Miamija: Colby Covington izdominirao Jorgea Masvidala pa prozvao iznenađujuće ime

Colby Covington uvjerljivo je pregazio Jorgea Masvidala u pet rundi na UFC-u 272 u Las Vegasu i zatim prozvao - Dustina Poiriera

Dugo iščekivani okršaj "bivše braće“ na UFC-u 272 otišao je na stranu Colbyja Covingtona koji je pobijedio Jorgea Masvidala poslije pet uvjerljivih rundi. Masvidal je imao svoj trenutak u četvrtoj rundi kad je krošeom oborio Covingtona na tlo, međutim nije imao snage za više i pretrpio je treći uzastopni poraz u karijeri, a svog suparnika vratio nazad na put ka pojasu prvaka u velteru.

Uvodnu rundu velikog rata tijesno je na karticama odnio Covington, koji nije previše filozofirao i od prve minute krenuo onako kako najbolje zna – nemilosrdno pritiskajući Masvidala i pokušavajući ga srušiti svaku priliku koju je dobio. Nije bitnije uzdrmao svog suparnika, ali mu je uputio gotovo 20 udaraca u glavu.

U nastavku borbe nije se puno toga promijenilo, Covington je pokušavao rušiti, a Masvidal se branio i tražio svoju priliku udarcima iz kontre. U drugoj rundi opasno ga je zakačio laktom, ali i sam nekoliko puta bio u opasnosti. Jednom od gušenja s leđa kad ga mu je Covington prijetio na leđima i drugi put kad ga je uzdrmao pri kraju runde.

Dvije runde koje su gotovo identično izgledale na ekranu, ostavile su različit dojam jer su društvene mreže bile podijeljene između mišljenja da je Covington uzeo obje runde i da su izjednačeni. U trećoj ista priča, ali ovaj put istaknutija dominacija prvog izazivača u velteru. Jedina dvojba poslije ove runde bila je je li slavio 10-8 ili 10-9.

Covington se zatresao u četvrtoj, ali preživio i prozvao Poiriera

Za četvrti čin Covington se opustio i malo promijenio ploču, ali nije promijenio tempo. Umjesto neumornog pritiska i hrvanja, pritisnuo je Masvidala na žicu i nekoliko puta uzdrmao. Činilo se kako je ovaj u problemima, međutim čudesno se oporavio i krošeom spustio Covingtona na koljeno, no na njegovu žalost ostao je bez kisika i nije uspio kapitalizirati ozbiljnije taj trenutak do kraja runde.

Masvidalu je bilo jasno kako u zadnjoj rundi mora prekinuti meč kako bi slavio, ali Covington ga je rano oborio na tlo, vratio se svom „kruhu i vodi“ te sigurno priveo borbu kraju. Covington je ovom pobjedom protiv svog bivšeg momčadskog kolege i sugrađanina potvrdio kako je trenutačno najozbiljniji suparnik nedodirljivom prvaku Kamaru Usmanu i postao "novi kralj Miamija“.

Po zavšretku borbe činilo se kako će se Colby ponovo okrenuti vrijeđanju Usmana, ali pronašao je novu žrtvu - bivšeg izazivača za pojas u lakoj kategoriji Dustina Poiriera. Iznenađujuće s obzirom na to da se Poirier još nikad nije borio u ovoj kategoriji, ali borac iz Luisiane je najavio skorašnji debi do 78 kilograma i eto mu sjajne prilike.

Snimku ovog sjajnog okršaja pogledajte u večernjem terminu na Novoj TV.

Moicano neplanirano uskočio i dobio batine karijere

Brazilac Renato Moicano ovaj tjedan uskočio je u borbu protiv svog legendarnog sunarodnjaka Rafaela dos Anjosa do 72,5 kilograma za što je trebalo puno hrabrosti, pokazao je puno srca i u oktogonu, međutim iskusniji i spremniji kolega potpuno ga je dominirao pet rundi.

Dos Anjos ga je nemilosrdno mljeo u parteru, držao pod kontrolom, a u trećoj rundi imao ga debelo na konopcima. Uspio ga je oboriti high-kickom i serijom udaraca šakom u glavu na podu dovesti meč na rub prekida, međutim sudac je pustio borbu do gonga. Liječnik je prvi put pregledao Moicana po završetku te runde, a poslije još pet minuta gnječenja u parteru u četvrtoj ušao je u oktogon ponovo, ali oba puta dozvolio je nastavak borbe.

Sudac Marc Goddard zaprijetio je Moicanu da će prekinuti borbu uoči zadnje runde, ako ga Dos Anjos u sljedećih 30-ak sekundi obori ili ugrozi na bilo koji način, ali srčani Brazilac se spasio i dovukao do kraja borbe. Iskusni Dos Anjos na kraju je slavio vrlo uvjerljivo na sudačkim karticama i ubilježio drugu uzastopnu pobjedu, a hrabri Moicano poslije ovog premlaćivanja prekinuo je niz od dvije pobjede zaredom.

Kako je Moicano ovo preživio?

Mitchell nastavio ka vrhu perolake kategorije

Životopisni Bryce Mitchell bio je blagi favorit protiv Edsona Barboze, iako je uoči borbe bio mjesto ispod Brazilca u renkingu, ali taj status potvrdio je vrlo uvjerljivo u tri runde dominacije na parteru. Amerikanac je svoj hrvački pedigre pretvorio u 15. profesionalnu pobjedu i preuzeo Barbozino 10. mjesto na ljestvici izazivača perolake kategorije.

Američki borac mogao je priču zaključiti već u prvoj rundi nekarakterističnim oružjem za zebe – desnim direktom, međutim Barboza je preživio. Brazilac je mogao uzvratiti u trećoj istom mjerom uhvativši Mitchella u trokut, ali ni on nije uspio iskoristiti svoj trenutak. Mitchell je nastavio svoj uspon prema vrhu perolake, a Barbozi nanio drugi uzastopni poraz od prelaska u ovu kategoriju iz lake.

Barboza zamalo nije izašao iz prve runde

Holland sjajnim debijem u velteru prekinuo loš niz

Poslije tri borbe bez pobjede u srednjoj kategoriji, Kevin Holland spustio se u velter i u svom debiju pobijedio Alexa Oliveiru tehničkim nokautom na startu druge runde. To nije bila jedina promjena koju je Holland unio u svoju karijeru jer je u ovoj borbi bio neobično fokusiran i tih. Da, jedan od najvećih UFC-ovih lajavaca konačno je ušutio i to mu izgleda paše.

Ali, nije sve teklo tako glatko jer je prvu rundu na novoj težini izgubio. Oliveira je bolje otvorio borbu, nekoliko puta udarcima uzdrmao Hollanda i uspio mu na kraju prve dionice borbe uzeti leđa. Činilo se kako ima montiran RNC oko vrata američkog borca pet sekundi prije kraja prve runde, ali ovaj je digao oba palca u zrak i s osmijehom na licu dočekao gong. U drugoj rundi praktički prvim udarcem oborio je Oliveiru na pod i tamo zaključio borbu udarcima laktom u glavu te nanio Brazilcu četvrti uzastopni poraz u UFC-u.

Holland preživio pa pobijedio

 

Polarni medvjed stavio šape na Hardyja i završio ga

Sjajna večer borbi u Las Vegasu započela je teškaškim okršajem, a sjajni Sergej Spivak u samo dvije i kusur minute prve runde pobijedio je Grega Hardyja tehničkim nokautom. Moldavski majstor samba samo minutu je ispitivao bivšu zvijezdu američkog nogometa, a kad ga je dohvatio, više ga nije pustio.

"Polarni medvjed“ stavio je svoje šape na Hardyja dvaput ga srušio bez završnice, ali treći put kad je bacio svog suparnika popeo se na njega i serijom silovitih udaraca šakama na podu natjerao suca na prekid i osigurao svoju petu pobjedu u UFC-u. Hardyju je ovo pak treći uzastopni poraz i morat će malo preispitati svoj pristup za ubuduće.

Hardy izdržao dvije minute

UFC 272, glavni program:

  • Colby Covington vs Jorge Masvidal - velter - jednoglasna odluka
  • Rafael dos Anjos vs Renato Moicano - do 72,5 kg - jednoglasna odluka
  • Edson Barboza vs Bryce Mitchell - pero - jednoglasna odluka
  • Kevin Holland vs Alex Oliveira - velter - TKO 2. runda
  • Greg Hardy vs Sergej Spivak - teška - TKO 1. runda

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider