FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sjećate li se?

Prije više od godinu dana o ovom je pričao cijeli svijet: Hoće li se isto ponoviti i noćas?

Ove nedjelje ujutro na UFC 261 vidjet ćemo novi meč borkinja koji nam garantira spektakl.

Kako navijači koji će biti na tribinama u Jacksonvilleu prvi put nakon duge pauze, tako i mi u Hrvatskoj, svi jedva čekaju spektakularni UFC 261 koji uživo možete gledati na gol.hr-u ove nedjelje od 4 ujutro.

Čak tri borbe za naslov, ukupno pet borbi u glavnom programu koje garantiraju sjajnu zabavu. Naravno, s Kamaruom Usmanom i Jorgeom Masvidalom u glavnoj ulozi, ali odmah prije njih vidjet ćemo poslasticu u ženskoj konkurenciji.

I dok je Valentina Ševčenko veliki favorit protiv Jessice Andrade u muha kategoriji, u slamka diviziji trebali bi gledati puno neizvjesniji meč između aktualne prvakinje Zhang Weili i Rose Namajunas.

Kad pričamo o Zhang Weili svima nam odmah pada na pamet njena posljednja borba protiv Joanne Jedrzejczyk. Bilo je to prošle godine u ožujku kada je lice poljske borkinje obišlo svijet.

''Mi smo je proglasili u Lucky Punchu najboljom borbom prošle godine od svih borbi, ne samo kod žena'', rekao je Zelg Galešić u emisiji koja je detaljno najavila UFC 261.

Najbolja ženska borba u povijesti

Joanna je tada uputila 185 značajnih udarca, oko 180 Zhang. Mogla je ta borba otići na obje strane. Kineska borkinja također je pretrpjela teške posljedice jer je nije bilo godinu dana. No i njena suparnica Rose Namajunas je prošla pravi rat.

''Nije samo ona. I Namajunas je isto. Oba dvije su imale jako teške borbe. Od osobe to osobe zavisi kako se tijelo rekuperira nakon takvih ozljeda. One su profesionalke, mislim da će ući jedna i druga jako spremne u ovu borbu'', smatra Igor Pokrajac.

Namajunas se prošlog ljeta pobjedom osvetila Jessici Andrade za onaj slam nokaut.

''Rose se i rijetko bori. Nije toliko aktivna, odradi neke velike borbe… Govorili su da se neće vratiti poslije onog nokauta od Andrade, ali se vratila protiv nje i pobijedila'', kaže Zelg.

Amerikanka je prije dvostrukog programa s Andrade odradila i onaj protiv već spomenute Joanne Jedrzejczyk. Oba je puta pobijedila Poljakinju kojoj je tada uzela pojas prvakinje u ovoj kategoriji, a potom ga obranila.

U međuvremenu je Zhang Weili zavladala kategorijom i vidjet ćemo može li se Namajunas vratiti na vrh.

''Rose mi je bolja tehničarka, ali ne znam hoće izdržati taj presing koji Kineskinja dovodi u kavez. Ona je pucala pod pritiskom, imala je kratke i agresivne mečeve, ali kad su duže trajali vidjelo se tu puno grešaka'', smatra Zelg.

Inače, upravo oko ove borbe su različite prognoze bile stručnih sukomentatora Nove TV u Lucky Punchu. Dok Zelg misli da će favorizirana Kineskinja slaviti, Igor prednost daje Namajunas. Tko je u pravu saznat ćemo u nedjelju ujutro u prijenosu na gol.hr-u, snimku možete pogledati u večernjim satima na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider