FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakularan debi chandlera

UFC 257: Dustin Poirier nokautirao Conora McGregora i prozvao se prvakom! Notorious nokautiran prvi put u karijeri!

Dustin Poirier nokautirao je Conora McGregora u glavnoj borbi UFC-a 257.

Poirier vs McGregor (Foto: GOL.hr)

Dustin Poirier nokautirao je Conora McGregora u glavnoj borbi UFC-a 257. Irac je doživio prvi poraz u karijeri nokautom i to nakon što je bio dominantan tijekom runde i pol protiv Diamonda. 

Odmah na početku prve runde Poirier je srušio McGregora na pod, no nije uspio napraviti ništa konkretno. Jedno vrijeme ga je pokušavao izdominirati na tlu, no kada su se ustali uz žicu uslijedilo je nekoliko jakih izmjena ramenima od obojice. 

Prvu rundu McGregor je završio u svom stilu, s nekoliko sjajnih direkata koji su pronašli lice američkog borca. Početak druge runde također nije sugerirao da bi se mogao dogoditi kraj kakav smo vidjeli, jer je McGregor i dalje dominirao i imao apsolutnu kontrolu nad mečem. 

gol expired Khabib spustio McGregoru nakon teškog nokauta: "Tako ti to ide kad napustiš ljude koji su te napravili prvakom i spariraš s djecom" divider

Dva udarca okrenula meč u potpunosti

Nakon isteka druge minute druge runde McGregor je stjerao Poiriera blizu živce i jednim direktom ga pokušao pogoditi. Međutim Poirier je u tom trenutku ispalio middle-kick i na njega vezao desni kroše koji je uzdrmao Irca. 

Poirier je to vidio i odmah nasrnuo na McGregora, te ga s idućih 10-ak udaraca oborio na tlo i nokautirao. Na licu McGregora vidjelo se da je uzdrman i da nije u potpunosti priseban. 

Bio je to njegov prvi poraz nokautom u karijeri, nakon što je prethodna četiri upisao predajom. 

Poirier je tako osvetio poraz od Conora od prije šest godina, kada je Irac slavio nokautom u prvoj rundi. Ovom pobjedom Poirier će sigurno ponovno u borbu za naslov UFC prvaka, no samo je pitanje protiv koga: Charlesa Oliveire ili Justina Gaethjea. 

U razgovoru s Jonom Anikom nakon meča Poirier je izjavio da se on već sada smatra prvakom, pogotovo ukoliko se Khabib Nurmagomedov nema namjeru vraćati i braniti pojas prvaka lake kategorije. 

McGregor je pak nakon meča rekao da je predugo izbivao, ali i da će se ubrzo vratiti u oktogon.  

gol expired Poirierova atraktivna supruga Jolie svojim dekolteom i izjavom ponovno ukrala pozornost: "Ovo je zadnji put..." divider

Spektakularno predstavljanje debitanta Chandlera

U sunaslovnoj borbi vidjeli smo debi Michaela Chandlera, čovjeka koji sam za sebe kaže da je najbolji borac svijeta u lakoj kategoriji, ali da to do sada nije imao priliku dokazati jer se borio u Bellatoru. 

On je u svom debiju, u prvoj rundi nokautirao Dana Hookera, čovjeka koji je odradio vrhunski meč protiv Dustina Poiriera na pet rundi, u kojem je preživio puno toga, ali ovdje nije pokazao ama baš ništa. 

Hooker je od starta krenuo defanzivno, bježao je po oktogonu, low-kickovima udarao Chandlera koji je samo čekao pravu priliku. Kada ju je dočekao oborio je Hookera lijevim krošeom i onda ga brzim udarcima na tlu dokrajčio. 

Nakon pobjede Chandler je prozvao Conora McGregora i Dustina Poiriera, dvojicu boraca koji su bili naslovna borba eventa. Pri izlasku iz arene Chandler je urlao i da dolazi po Khabiba Nurmagomedova. 

Spektakularno predstavljanje Michaela Chandlera... 

MICHAEL CHANDLER NOKAUTIRAO HOOKERA

Iznenađenje na otvaranju glavnog programa

U okršaju Jessice Eye i Joanne Calderwood vidjeli smo odlične izmjene udaraca i s jedne i s druge strane, a pobjedu je u konačnici odnijela Calderwood. 

Borkinja iz Škotske vratila se na pobjedničke staze, nakon što je prošlog kolovoza iznenađujuće poražena od Jennifer Maije, koja je potom dobila priliku boriti se za naslov UFC prvakinje. 

gol expired Pogledajte kombinaciju kojom je Poirier uzdrmao McGregora, a zatim i desni kroše kojim ga je ugasio divider

Nakon što je Brazila uvjerljivo poražena od Valentine Ševčenko, vrlo lako bi mogli vidjeti Calderwood kao iduću suparnicu sjajne Kirgistanke koja suvereno vlada muha kategorijom. 

U prvom od tri muška dvoboja Makhmud Muradov opravdao je status favorita protiv Andrewa Sancheza. Iako su mu trebale dvije i pol runde, Muradov je ipak završio posao tehničkim nokautom dvije minute prije kraja dvoboja. 

Muradov je bio bolji i konkretniji borac cijelo vrijeme, te je zasluženo na kraju upisao pobjedu prekidom. 

NOKAUT MURADOVA

Na otvaranju glavnog programa vidjeli smo iznenađenje u dvoboju dvije sjajne brazilske borkinje. Marina Rodriguez bila je veliki autsajder u okršaju protiv Amande Ribas, no nakon što je preživjela dominaciju svoje suparnice u prvoj rundi, Rodriguez je u drugoj tehničkim nokautom završila dvoboj. 

Pred sami kraj dvoboja dogodila se i jedna bizarna situacija u kojoj je Rodriguez mislila da je sudac Herb Dean označio kraj dvoboja, odnosno da je krenuo odvojiti je od Ribas prilikom brutalnih udaraca na tlu. No sudac se zapravo spotaknuo i krenuo prema njima, ali nije imao namjeru završiti dvoboj. 

Kada je shvatila da nije gotovo okrenula se prema Deanu, ovaj joj je dao do znanja da nije ništa rekao, no srećom po nju Ribas je i dalje bila uzdrmana je s još nekoliko udaraca dovršila dvoboj. 

NOKAUT MARINE RODRIGUEZ

 

UFC 257, rezultati:

Dustin Poirier pobijedio Conora McGregora (tehnički nokaut, 2. runda)

Michael Chandler pobijedio Dana Hookera (tehnički nokaut, 1. runda)

Joanne Calderwood pobjedila Jessicu Eye (jednoglasna sudačka odluka)

Makhmud Muradov pobijedio Andrewa Sancheza (tehnički nokaut, 3. runda)

Marina Rodriguez pobjedila Amandu Ribas (tehnički nokaut, 2. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider