FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pogledajte završetke

Kakav ludi UFC spektakl u Riju: Nunes obranila pojas, ''karate kid'' kraj za Belforta, sjajne borbe!

U Rio de Janeiru održan je uistinu spektakularni UFC 224 na kojem smo vidjeli pet sjajnih borbi.

Galerija Amanda Nunes (Screenshot)

U Rio de Janeiru održan je sjajan UFC 224. U glavnom programu vidjeli smo pet odličnih borbi, a u onoj glavnoj prvakinja je morala priznati kako je to bila najteža noć u njenoj karijeri.

Amanda Nunes obranila je svoju UFC titulu po treći put. Ovaj put je probala povratnica Raquel Pennington, ali bila je preslaba protiv Nunes koja je po prvi puta branila pojas UFC prvakinje pred svojim navijačima.

Nunes je bila veliki favorit, ali je Amerikanka izdržala do pete runde kada je sudac morao prekinuti meč. Krajem četvrte runde Nunes je koljenima nanijela veliku štetu na licu Pennington i to je bio početak kraja.

U sunaslovnoj borbi vidjeli smo fenomenalan meč u srednjoj kategoriji između Ronalda "Jacarea" Souze i Kelvina Gasteluma koji nisu razočarali sve one koji su imala velika očekivanja od dvojice boraca. Bio je to pravi vatromet u kavezu u kojem su oba borca bila blizu poraza u prve dvije runde.

Jiu-jitsu majstor Jacare bio je blizu poluge u prvoj rundi, a u drugoj je završio na podu nakon razornih udaraca Gasteluma. Nekako je preživio, iako je bio vidno uzdrman. Brazilac je ostao bez daha u trećoj, ali je uspio nekako doći do sudačke odluke.

Suci zbilja nisu imali lagan posao, ali zasluženo su dali pobjedu Gastelumu koji je slavio podijeljenom odlukom.

Amanda Nunes (Screenshot) Amanda Nunes (Screenshot)

Dern ''preteška'' za Cooper

Favoritkinja MacKenzie Dern završila je gušenjem Amandu Cooper (rear-naked choke) u meču koji je imao pomalo sramotnu uvertiru. Jedna od najvećih zvijezda eventa premašila je vagu za gotovo cijelu kategoriju. Dern je izvagala je 55.8 kilograma, a njena borba s Amandom Cooper dogovorena je na za slamka kategoriju u kojoj borkinje smiju imati maksimalno 52 kilograma.

Tih 55.8 kilograma koliko je izvagala Dern je gotovo na granici muha kategorije i ovo je, gledano postotkom, jedan od najvećih padova vage u povijesti UFC-a, jer Dern je premašila vagu za čak sedam posto težine.

Nakon takvog raspleta borba je bila upitna, čekala se reakcija Amande Cooper. Ona je pristala boriti se i osim svog će dobiti i 30 posto honorara koji je trebao pripasti Mackenzie Dern.

U samom meču Dern je snažno pogodila u bradu Cooper te ju poslala na pod nakon čega nije uspjela ''ground and poundom'' završiti borbu. No ubrzo je Cooper morala predati jer Amerikanka je jedna od najboljih parterašica u UFC-u.

Dva čudesna nokauta na startu glavnog programa

Očekivala se velika tučnjava u oktogonu u meču bantam kategorije između Brazilca Johna Linekera i Briana Kellehera, a to smo i dobili. Brian Kelleher je svašta preživio, ali ne i jedan lijevi kroše u trećoj rundi.

Sjajno je sjeo taj udarac Linekera i bio je to kraj za Kellehera kojem je to bio drugi poraz u UFC-u. Lineker bi pak uskoro mogao dobiti priliku da napadne pojas.

Čast da otvore glavni program otvorenja dobile su dvije brazilske legende i bivši FC prvaci Lyoto Machida i Vitor Belfort. Ovaj potonji je najavio kako mu je to posljednja borba, no neće je pamtiti po dobrom.

Belfort je teško poražen u gradu u kojem je rođen, a Machida je kolegu oprostio od karijere brutalnim prednjim udarcem nogom (front kick). Legendarni karataš tako je opet svojim specijalnim oružjem poslao protivnika na pod s kojeg se Vitor nije dizao neko vrijeme.

UFC 224, rezultati glavnog programa:

Amanda Nunes pobijedila Raquel Pennington - tehnički nokaut

Kelvin Gastelum pobijedio Ronaldo Souzu - podijeljena odluka

Mackenzie Dern pobijedila Amandu Cooper - gušenje

John Lineker pobijedio Briana Kellehera  - nokaut

Lyoto Machida pobijedio Vitora Belforta - nokaut

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider