FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
zastrašujuća cyborg

UFC 222 nije razočarao: Brutalan nokaut Ortege! Legendarni Edgar pretrpio prvi poraz nokautom!

U Las Vegasu je održan UFC 222 event, na kojem smo vidjeli dva sjajna nokauta u režiji Briana Ortege i Cris Cyborg.

Galerija UFC 222: Cris Cyborg vs. Yana Kunitskaya Sean O\'Malley Ortega nokautirao Edgara +1 Sean O\'Malley na nosilima (Foto: AFP)

U Las Vegasu je održan UFC-ov 222 event, na kojem smo vidjeli tri odlične borbe u glavnom dijelu programa. Cris Cyborg obranila je naslov prvakinje u perolakoj kategoriji, dok je Brian Ortega nokautirao Frankiea Edgara i "oduzeo" mu priliku da se bori za naslov prvaka.

Cyborg deklasirala još jednu suparnicu

Cris Cyborg opravdala je svoju ulogu velike favoritkinje, nakon što je poslije svega tri i pol minute nokautirala donedavnu prvakinju Invicte Yanu Kunitskayu, koja je svoju prvu borbu trebala imati na istom eventu protiv debitantice Leah Lehson.

Ruskinja je iz Invicte stigla u UFC i odmah dobila priliku za naslov, no bio je to potez UFC-a s kojim se želio spasiti event na kojem je glavna borba večeri trebala biti okršaj prvaka Maxa Hollowaya i Frankiea Edgara. Holloway je zbog ozljede otkazao svoj nastup, te je event ostao bez borbe za titulu!

Cyborg je ponovno spasila stvar, ali protiv nedorasle suparnice, kojoj je čak na početku borbe dopustila da ju pokuša u klinču srušiti i nešto napraviti. Nakon što se odvojila od nje upitila je nekoliko snažnih udaraca, na koje je Kunitskaya samo zažmirila i vjerojatno molila Boga da neće boliti previše.

Legendarni Edgar preuzeo veliki rizik i izgubio!

Frankie Edgar nije ni trenutka dvojio oko toga namjerava li prihvatiti zamjenu za Maxa Hollowaya, nakon što se potonji ozlijedio. Pa čak i nakon što je UFC odlučio kako će to biti opasni Brian Ortega. Pogriješio je...

Talentirani Ortega nokautirao je legendu MMA sporta i UFC-a na samom kraju prve runde. Laktom je uzdrmao Edgara, a potom ga aperkatom poslao na tlo, nakon čega je sudac uletio i "svirao" kraj.

Mnogi su bili mišljenja da je Edar trebao odbiti ponudu UFC-a i pričekati oporavak Maxa Hollowaya da se ponovno bori za titulu prvaka. Ovako će sada prvu ulogu izazivača preuzeti sjajni Brian Ortega, koji će s nestrpljenjem čekati da se prvak oporavi od ozljede.

Ortegi je ovo bila 13. pobjeda u karijeri, u kojoj još nema nijedan poraz! Edgaru je ovo bio šesti izgubljeni dvoboj u karijeri, ali PRVI koji je završio prekidom u korist njegovog suparnika.

Miljenik UFC-a Sean O'Malley slavio sa slomljenim stopalom!?

Nadolazeća zvijezda UFC-a Sean O'Malley slavio je protiv Andrea Soukhamthatha u bantam kategoriji. O'Malley je pokazao veliki repertoar atraktivnih poteza i kojima je dominirao protiv svog suparnika, no nije ga uspio završiti, iako je bio blizu toga na samom kraju druge runde. 

O'Malley je sredinom posljednje runde, čini se, slomio stopalo nakon jednog udarca nogom, te je ostatak borbe odradio na podu. Soukhamthatha ga nije uspio nadmudriti u završnici, te je O'Malley upisao jubilarnu 10. pobjedu u karijeri, bez ijednog poraza.

"Nisam mogao stati na nogu. Sada je ni ne osjećam. No sve je u redu. Ništa što malo medicine na mom pobjedničkom tulumu ne može srediti", rekao je O'Malley ležeći na tlu prilikom davanja pobjedničkog govora.

Arlovski iznenadio Struvea

Ono što je trebala biti zanimljiva borba teškaških veterana Bjelorusa Andreija Arlovskog i Nizozemca Stefana Struvea ispala je kao jedna uspavanka. Bjelorus je nakon jednoglasne sudačke odluke slavio protiv "nebodera" i upisao drugo slavlje zaredom nakon čak pet uzastopnih poraza.

Borba je bila vrlo neatraktivna, s malo pravih udaraca, dvama prekidima zbog ubodima u oči... S obzirom da je Struve 23 centimetara viši, Arlovski se u borbi odlučio na češća rušenja, što je vrlo atipično za njega. Joe Rogan je na kraju dovoboja zaključio da je imao više rušenja u dvoboju protiv Struvea nego u cijeloj svojoj UFC karijeri.

Bila je to njegova 27. pobjeda, uz koje ima i 15 poraza. Struve je pak upisao 10. poraz, s kojim će ispasti iz Topa 10 najboljih teškaša današnjice. S druge strane Arlovski će se pokrenuti prema gore, a najavio je i novi pohod na naslov prvaka, koji drži naš Stipe Miočić.

Vieira nanijela novi poraz Zingano

Na otvaranju glavnog programa Brazilka Ketlen Vieira pobijedila je domaću predstavnicu Cat Zingano podijeljenom sudačkom odlukom. Vieira je dominirala borbom, najviše u parteru, u drugoj i trećoj rundi, dok je prva runda, koja se uglavnom odvijala na nogama, pripala 35-godišnjoj Zingano.

Bio je to treći uzastopni poraz Zingano u UFC-u, nakon što su od nje bile bolje Ronda Rousey 2015. godine, te Julianna Pena 2016. godine. Podsjetimo, Zingano je u siječnju 2014. godine doživjela pravu tragediju nakon što joj je suprug počinio samoubojstvo. Iste je godine slavila protiv aktualne prvakinje Amande Nunes, a onda su stigla dva poraza.

Godinu i pol dana izbivala je iz oktogona, a sada se vratila novim porazom i suzama.

Vieira je pak upisala jubilarnu 10. pobjedu, uz kojih nema nijedan poraz.

UFC 222, glavni program:

Cris Cyborg pobijedila Yanu Kunitskayu (nokaut, 1. runda)

Brian Ortega pobijedio Frankiea Edgara (nokaut, 1. runda)

Sean O’Malley pobijedio Andrea Soukhamthatha (jednoglasna sudačka odluka)

Andrei Arlovski pobijedio Stefana Struvea (jednoglasna sudačka odluka)

Ketlen Vieira pobijedila Cat Zingano (podijeljena sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX