FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"sredit ću obojicu"

Nurmagomedov brutalno demolirao Barbozu pa prozvao McGregora i Fergusona

Posljednji UFC godine, za koji su govorili da će biti katastrofalan, ispao je vrlo atraktivan i zanimljiv.

Khabib Nurmagomedov nakon pobjede (Screenshot)

Prošlo je 13 mjeseci otkako smo posljednji put vidjeli Khabiba Nurmagomedova u oktogonu, a njegov dugoočekivani povratak dogodio se na posljednjem UFC eventu godine - UFC 219 u Las Vegasu. Neporaženi borac na impresivan je način, jednoglasnom sudačkom odlukom, slavio protiv Edsona Barboze dobivši nadmoćno sve tri runde.

Ono što je Dagestanac napravio jednom od najboljih boraca u lakoj kategoriji možemo okarakterizirati kao demoliranje. Nurmagomedov je udarao, rušio i pritiskao svog suparnika uz ogradu. Kada bi ga srušio na tlo, uslijedila bi brutalna serija "ground and pound udaraca". Izgledalo je kao da ga može završiti u bilo kojem trenutku, no Khabib je nakon meča otkrio da nije želio to napraviti.

KHABIB NURMAGOMEDOV - EDSON BARBOZA

"Mogao sam ga završiti, ali nisam htio. Nisam se borio više od godine dana i želio sam odraditi svih 15 minuta", rekao je Nurmagomedov, pa prozvao Conora McGregora i Tonyja Fergusona, vlasnike pojasa u lakoj kategoriji.

"Mogu se boriti s Conorom i Tonyjem u istoj večeri. Ne šalim se. Dajte mi sat vremena odmora i mogu se sada boriti za pojas. Spreman sam", rekao je Nurmagomedov.

"The Eagle" je stigao do nestvarnog 25-0 omjera, a o njegovoj dominaciji najbolje svjedoči sudačka odluka koje je pokazala nevjerojatnih 30-25, 30-25 i 30-24.

Dagestanac je potvrdio da je on prvi u redu za borbu koja odlučuje o pojasu, pa makar i privremenom koji drži Ferguson. Tko će mu biti idući suparnik odlučit će McGregor, odnosno njegova volja za povratkom u oktogon, jer ona trenutno, barem prema onome što vidimo i čitamo, ne postoji.

U glavnoj borbi večeri u Las Vegasu Cris Cyborg obranila je titulu prvakinje u perolakoj kategoriji, nakon što je u 5 brutalnih rundi slavila protiv Holly Holm. Bila je to tijesna, ali jednoglasna odluka sudaca, koji su dvije od pet rundi dodijelili boksačici Holm.

Holm se od početka borbe odlično kretala i izbjegavala opasnosti koje donosi prvakinja, a kada je to bilo potrebno, kretnje su zamijenili ulasci u klinč. Takav stil borbe dobro je funkcionirao u prvoj i drugoj rundi. Ipak, krajem druge runde Holm ima problema s lijevim okom koje se sve više zatvara, a Cyborg to iskorištava i sve više preuzima borbu pod svoju kontrolu.

Holm polako usporava i sve češće gubi bitke u klinču, ali i prima udarce izvan njega. U posljednjoj rundi bivša UFC-ova prvakinja zna da joj treba prekid, ali za njega jednostavno protiv ovakve Cyborg nije imala snage.

CRIS CYBORG - HOLLY HOLM

Amerikanka je postala prva žena koja je dobila rundu protiv najstrašije borkinje svijeta u UFC-u, no više od toga ipak nije mogla. Cyborg je dokazala da joj trenutno nema ravne i da će UFC morati potražiti novu suparnicu koja bi bila konkurentna Brazilki.

Obje su spomenute borbe dobile bonus večeri za najbolju izvedbu (Nurmagomedov) i najbolju borbu (Cyborg - Holm).

U preostalim mečevima s glavnog programa izdvojimo pobjedu Dana Hookera nad favoriziranim Marcom Diakieseom. Hooker je upisao iznenađujuću pobjedu 40-ak sekundi prije kraja, nakon što je giljotinjom prisilio Diakiesea na tapkanje.

Iznenađuju poraz nakon sudačke odluke doživjela je i Cynthia Calvillo, od koje je bolja bila Carla Esparza. Odluka je itekako iznenadila Calvillo koja je slavila prije nego je sudac podigao ruku njezine suparnice.

Veliku pobjedu za proboj na velter scenu upisao je Neil Magny, koji je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Carlosa Condita.

UFC 219 rezultati:

Cris Cyborg pobijedila Holly Holm jednoglasnom sudačkom odlukom (49-46, 48-47, 48-47)

Khabib Nurmagomedov pobijedio Edsona Barbozu jednoglasnom sudačkom odlukom (30-25, 30-25, 30-24)

Dan Hooker pobijedio Marca Diakiesea gušenje (guillotine) (R3, 0:42)

Carla Esparza pobijedila Cynthiju Calvillo jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Neil Magny pobijedio Carlosa Condita jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 29-28)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX