FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
jednosmjerna ulica

U velikom britanskom revanšu Tony Bellew u petoj rundi nokautirao Davida Hayea

Tony Bellew pokazao je i dokazao da njegova prva pobjeda protiv Davida Hayea nije bila slučajnost.

Galerija Bellew protiv Hayea (Foto: AFP) Bellew protiv Hayea (Foto: AFP) Bellew protiv Hayea (Foto: AFP) +3 Bellew protiv Hayea (Foto: AFP)

Tony Bellew savladao je Davida Hayea u njihovom dugoočekivanom revanšu, prenosi Fightsite.hr. Za razliku od prvog susreta, ovaj je bio podosta jednosmjeran, budući da je Bellew od početka izgledao bolje, meč je gotovo završio već u trećoj rundi, da bi pravu “točku na i” stavio dvije runde kasnije.

Za razliku od njihovog meča održanog u ožujku prošle godine, koji je Haye otvorio bolje te ga kontrolirao do šeste runde, ovog puta je Bellew ušao s taktikom koja je trebala dovesti do što boljeg iskorištavanja njegove prednosti u brzini. To je najviše prezentirao jako dobrim eskivažama i strpljenjem te selekcijom udaraca. Haye je pokušao i ovog puta biti agresivac, no kada je vidio kako njegov protivnik odgovara na to, počela se primjećivati nervoza. S druge strane, Bellew je uspješno pogađao kada je bilo potrebno.

Drugu rundu Haye ipak nešto uspijeva napraviti, no niti jedan njegov udarac nije nešto što bi uzdrmalo Bellewa. Momak iz Liverpoola radio je i dalje sve po planu, znajući da će dočekati svoju priliku i ona je došla u trećoj rundi. Bila je to prva prava žestoka izmjena udaraca u meču, koju je pokrenuo Haye. Nekoliko udaraca sjelo je na glavi Bellewa i očekivalo se da bi mogao biti uzdrman, ali zapravo je na to reagirao serijom iz kontre, gdje je jedan udarac pogodio direktno u bradu i Haye je na podu. Ustao se i nastavio je meč, ali još jedna serija dovodi do drugog brojanja. Haye je izgledao jako loše i bio je u teškom stanju, no gong za kraj runde ga je spasio.

Četvrta runda nije ponudila nastavak onoga što je viđeno u prethodnoj, vjerojatno iz razloga što je Bellew tražio udarac koji bi završio meč, ali bez rizika da potroši previše snage. Haye je i dalje bio uzdrman, ali je uspio ovu rundu izdržati bez primljena ozbiljnije štete. Zato štetu nije mogao izbjeći u petoj rundi, odnosno u njenoj posljednjoj minuti. Tražio je Haye udarac, mahao je i vidjelo se kako u svaki pokušaj unosi punu snagu, ali to je automatski dovodilo do potrošnje. Bellew je to iskoristio tako što Hayea po treći put u meču šalje na pod. Velika je snaga volje bila ovdje u pitanju i Haye se još jednom ustaje i kreće u nastavak, ali nakon što ga Bellew udarcima dovodi na konopce, sudac je uskočio i prekinuo meč, iako je Haye smatrao da ga može nastaviti.

Bellew je tako odnio pobjedu u ovom meču koji je prije svega bio za prestiž, no nakon ovake predstave se možda ipak može nadati nekom velikom meču. Sam je prozvao neka imena, među kojima su Usyk, Gassiev, Dillian Whyte pa čak i Andre Ward, ali pitanje je što će mu uslijediti u karijeri. Što se tiče Hayea, dobiva se dojam kako bi za njega najbolje bilo otići u mirovinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider