FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ŽELI POZICIJU IZAZIVAČA

U javnost isplivao plan: Anthony Joshua idućeg će mjeseca boksati da bi postao protivnik Hrgoviću!?

Razne kombinacije vrte se u vrhu teške kategorije profesionalnog boksa, a one posljednje zvuče posebno zanimljivo.

Anthony Joshua i Filip Hrgović (Foto: Profimedia/Guliver Images)

Spektakularna boksačka priredba priprema se za 23. prosinca u saudijskom Rijadu. Mnogo je novca u igri, a organizatori su itekako spremni potrošiti ga da bi dobili jednu od najvećih priredbi koje pamtimo. Barem kad je riječ o imenima kakva bi doveli na program.

Joshua, Wilder, Bivol, Parker, Hrgović...

Na istom bi se programu tako trebali naći Anthony Joshua, kojeg se uparuje s Ottom Wallinom, te Deontay Wilder, kojeg bismo mogli gledati protiv Josepha Parkera, a tu bi bila i nova obrana titule Dmitrija Bivola, kao i nastup Daniela Duboisa, ali i Filipa Hrgovića.

Sve je to još uvijek na razini spekulacije, no poprilično nam je upalo u oko eventualno uparivanje Wallina i Joshue.

Naime, kako je Wallin broj 2 na IBF ljestvici, a Joshua jednu poziciju ispod njega, uplašili smo se da bi moglo doći do nekog preslagivanja u kojem bi Filip Hrgović, inače prvi IBF-ov nositelj, ostao bez svoga statusa, iz kojeg bi trebao napasti titulu. Posebno jer se njega za spomenutu priredbu spominje u kontekstu meča protiv Martina Bakolea.

Zapravo, vijesti za Hrgovića izgledaju sjajno

No Mike Coppinger s ESPN-a, možda i vodeći boksački insajder, sad je otkrio kakvi bi zapravo bili IBF-ovi planovi o tome.

Hrgovićevo mjesto broj 1 ostalo bi netaknuto te on i dalje ostaje prvi izazivač za pobjednika meča Oleksandra Usika i Tysona Furyja, koji će se održati 17. veljače, također u Rijadu. 

Tim putem bi njegov meč protiv Bakolea, upare li ga uistinu s Kongoancem, bio meč za obranu statusa, ali i dodatno građenje imena i reputacije, što bi mu svakako pomoglo kad napokon počnu pregovori o meču za titulu.

Što se tiče Joshue i Wallina, Šveđanin bi protiv bivšeg svjetskog prvaka branio svoj status broja 2, odnosno protivnika Hrgoviću u meču za svjetsku titulu. Do tog će meča doći ako IBF odradi ono što je najavio te oduzme svoj pojas pobjedniku meča Usika i Furyja, nakon što oni potvrde revanš, koji se nalazi u ugovoru kao klauzula koju poraženi boksač može istog trenutka aktivirati.

Dakle, sve je jasno. Dogodi li se ono što se uistinu čini da je najrealnija opcija, Hrgović bi se sredinom proljeća borio protiv Joshue ili Wallina. Naravno, ako ne ugrozi svoj broj 1, što bi se eventualnim porazom 23. prosinca moglo dogoditi.

Dok je priredba 23. prosinca i dalje u oblacima, odnosno tek spekulacija, ne možemo ništa konačno potvrditi, uključujući ono najvažnije, popis borbi koji bi se tamo dogodio. No Saudijci nikako ne žele ostati bez boksačkog spektakla na datum koji su rezervirali Furyju i Usiku, prije nego što su oni za dva mjeseca pomjerili svoj okršaj.

Velik je novac u igri i nešto će se sigurno dogoditi. Samo je pitanje što će biti i tko će nastupiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider