FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
borba stoljeća

Tyson Fury otkrio datum borbe za ujedinjenje teškaških pojaseva protiv Oleksandra Usika

Prva borba za apsolutnog teškaškog prvaka ovog stoljeća bit će u Rijadu.

Oleksandr Usik i Tyson Fury (Foto: Afp)

Britanski boksač Tyson Fury otkrio je da će se borba za neosporivog prvaka teške kategorije u boksu protiv Ukrajinca Oleksandra Usika održati 23. prosinca u saudijskom Rijadu.

Fury i Usik prošli mjesec potpisali su ugovore za borbu stoljeća, a njihov okršaj bit će prvi za ujedinjenje pojaseva otkad je Lennox Lewis pobijedio Evandera Holyfielda u Madison Square Gardenu 1999. godine.

Prvi teškaški apsolutni prvak u ovom stoljeću

No, isto tako prvi za ujedinjenje pojaseva teške kategorije otkad postoji sustav četiri elitne organizacije. Naime, Lewis je držao tadašnja tri elitna pojasa, dok je 2007. godine kao četvrta elitna organizacija, odnosno po važnosti jednaka ostalima, priznat i WBO.

Filip Hrgović Hrgović je pred ispunjenjem svog cilja: Evo što bi se trebalo dogoditi do borbe za naslov prvaka divider

Po objavi da su postigli dogovor nije bilo službene potvrde datuma borbe, ali Fury je sad čini se potvrdio kako će se ona dogoditi dva dana uoči Božića. Britanski boksač trenutačno je u Rijadu na pripremama za borbu protiv Francisa Ngannoua u subotu i ne brine ga što će se već za osam tjedana boriti s Usikom.

"Potpisali smo ugovore za 23. prosinac i sad je to vani. Samo osam tjedana od ove subote. Zašto ne? Nisam se borio još ove godine pa bi dvije prije kraja bile sjajne. Dvostruka isplata. U Furyjevu domaćinstvu na stolu će za Božić biti lijepa velika purica“, rekao je Sky Sportsu.

Filip Hrgović Hrgović za Dnevnik Nove TV o Usiku i Furyju: "Možda bi sad bilo glupo da idem u jedan takav meč" divider

"Dobijem li 23. prosinca, pjevat ću onu pjesmu "Driving Home For Cristmas". Nažalost, u Veliku Britaniju ću sletjeti tek kasno na Badnjak, a ako bude kašnjenja, provest ću Božić sa sobovima u zračnoj luci.“

Borba s Ngannouom ovu subotu bit će mu 35. u profi karijeri, ali WBC-ov pojas neće biti na panju jer je borba dogovorena na 10 rundi bez titule.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider