FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
udarac koji se pamti

Prije četiri godine Miočić je šokirao UFC: Srušio je legendu za naslov, podsjetite se kako je to izgledalo

Miočić je postao svjetskim prvakom prije točno četiri godine.

''Fabrizio agresivno napada...To je to! Stipe Miočić je novi UFC-ov teškaški prvak!'', orilo se u eteru tog 15. svibnja 2016. kada je Miočić nokautirao Fabrizija Werduma.

Svijet UFC-a tu večer u Curitibi dobio je novog kralja. Stipe Miočić utišao je više od 40 tisuća brazilskih navijača i zasjeo na tron teške kategorije. Miočić je posao odradio fenomenalno, a sve je bilo gotovo već u prvoj rundi.

''Cleveland, dobili smo prvaka!'', vikao je tada euforično američki Hrvat svjestan da je iznenadio cijeli svijet poslavši na spavanje legendarnog Brazilca.

Prva obrana naslova: Šok na početku, pa preokret

Miočić je uzeo tu titulu Werdumu s onim jednim povlačenjem unazad, jedan je udarac bio dovoljan da sruši Werduma na pod i da uzme taj pojas'', prisjetio se stručni komentator Nove TV Igor Pokrajac.

gol expired Boban demantirao izjave srpskim medijima povodom obljetnice nereda na Maksimiru: Objasnio je pravu istinu divider

Pojas Miočić drži i dan danas. Nakon Werduma morao je iste godine u kavez protiv opasnog Alistaira Overeema u svojoj prvoj uspješnoj obrani pojasa i to u svom Clevelandu gdje se orilo: ''Stipe, Stipe!''

Borba je po Stipu počela šokantno jer primio je težak udarac, no uspio se izvući. A kada je ustao, prvak je pokazao tko je gazda u oktogonu i u zadnjoj minuti prve runde srušio je Overema te ga s nekoliko jakih udaraca završio na tlu.

"Stipe je najbolji"

''Rekao sam vam da ću ovaj pojas dugo držati kod sebe'', rekao je.

Veličanstvenu pobjedu Miočić je posvetio svojim kolegama vatrogascima.

''Vatrogasac sam i bolničar i volim to. Zabavno je i drži me na zemlji. Nije sve u borbama. To je super posao.''

Iako je rođen na drugom kraju svijeta, svoje korijene iz Rtine kod Zadra, u zaseoku Miočići, ne zaboravlja. Od tamo korijene vuče njegov otac, a i danas tamo živi Stipina rodbina.

gol expired Talijanska gimnastičarka spremila novi izazov za kućno razgibavanje: ''Ovaj je stvarno za sve'' divider

''Najbolji je. Nemamo boljeg od Stipe'', kažu rođaci.

Prije druge obrane pojasa najboljeg teškaša Stipe je svratio u Zagreb i uvjerio se kolika je zvijezda u domovini svog oca.

''Mislim da sam potpisao skoro 800 autograma. Bila je prava ludnica. Bilo je fenomenalno i bilo mi je drago biti dio toga.''

"Najveći teškaš svih vremena u UFC-u po obranama titule''

Svibanj 2017. godine Miočiću je donio drugi okršaj s Juniorom Dos Santosom kojem se želio osvetiti za poraz iz 2015. godine. Uspio je u stilu. Nokautom u prvoj rundi.

Siječanj 2018. donio je taktički sjajnu borbu protiv Francisa Nganua. Gorostasni Kamerunac bio je nemoćan i Stipe je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Postao je jedini teškaš u povijesti koji je tri puta obranio naslov.

Robert Lewandowski (Foto: AFP) Bayernov stroj za golove odgovorio na škakljivo pitanje: "Ovo je pet najboljih centarfora na svijetu" divider

"Zasad je najveći teškaš svih vremena u UFC-u po obranama titule'', kaže Igor Pokrajac.

Ipak, šest mjeseci kasnije naslov je izgubio od Daniela Cormiera. Bila je to loša Stipina večer u Las Vegasu koju je Amerikanac u svoju korist riješio pred kraj prve runde. Revanš se dugo čekao, a nakon godinu dana Stipe je dočekao svoju osvetu i u Anaheimu brutalno na spavanje poslao Cormiera.

Osjećaj za koji oni najveći žive.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider