Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"stojim iza riječi, ali..."

Boban demantirao izjave srpskim medijima povodom obljetnice nereda na Maksimiru: Objasnio je pravu istinu

Zvonimir Boban se oglasio povodom navodnih komentara za srpske medije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva dana nakon 30. obljetnice povijesnih događaja na Maksimiru vezanih uz nikad odigran derbi tadašnje jugoslavenske lige između Dinama i Crvene Zvezde, pozornost javnosti zaokupirale su izjave Zvonimira Bobana, legendarnog kapetana Dinama i hrvatske reprezentacije, baš na tu temu.

Prenijeli su se stavovi koje je Boban iznio u razgovoru rađenom u sklopu dokumentarnog filma "Čileanci“. I to 2017. godine.

"Stojim iza svojih riječi izgovorenih u tom razgovoru, ali vidim da su se te riječi počele širiti elektroničkim medijima kao da su izgovorene sada, u kontekstu 30. obljetnice tih događaja, a to nije istina. Ta tema bila je dio šireg razgovora s ciljem obilježavanja uspjeha mlade reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. godine osvojila Svjetsko prvenstvo u Čileu i sada su te moje izjave ponovno puštene u eter", kazao nam je Zvonimir Boban u telefonskom razgovoru.

Robert Lewandowski (Foto: AFP) Bayernov stroj za golove odgovorio na škakljivo pitanje: "Ovo je pet najboljih centarfora na svijetu" divider

Podsjetimo, legendarni kapetan Vatrenih bio je i strijelac u finalu protiv reprezentacije Zapadne Njemačke, a uz njega su za tu reprezentaciju igrali još i Davor Šuker, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Igor Štimac, Dubravko Pavličić i Tomislav Piplica, dok je izbornik bio Mirko Jozić.

Na temu povijesnih zbivanja u Maksimiru tog 13. svibnja 1990., Boban je u razgovoru prije tri godine rekao:

"Ne kajem se ni zbog čega. Ja sam samo želio slobodu protiv jednog režima, jedne nepravde koja je bila evidentna na stadionu, kao nikad prije na velikoj sceni, u dugogodišnjoj patnji i nemogućnosti izreći ono što jest. To ne nošeno u meni, to je bilo u meni, ali tako se osjećalo i tisuće drugih ljudi."

gol expired Talijanska gimnastičarka spremila novi izazov za kućno razgibavanje: ''Ovaj je stvarno za sve'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider