FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
koga biste vi?

Koji bi mogao biti idući veliki uzvrat za Cro Copa: Četiri imena koja se nameću

Mirko Filipović je po treći put u karijeri uzvratio borcu za poraz iz isto toliko pokušaja.

Galerija Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) Mirko Filipović i Roy Nelson (Foto: GOL.hr) Kongo, Hunt i Mir (Foto: AFP)

Cro Cop je u svom debiju u Bellatoru nastavio s osvetničkom misijom i istovremeno produljio svoj niz nepobjedivosti u uzvratnim mečevima. Upisao je sedmu pobjedu iz isto toliko revanša koliko je do sada odradio u svojoj karijeri, a njegova nova žrtva bio je Roy Nelson, kojeg je na Bellatoru 216 pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Tri revanša, tri puta uzvratio za poraz

Mirko je u razgovoru za Novu TV prije odlaska u SAD otkrio da posebnu motivaciju ima u revanš mečevima, posebno u onima u kojima je prethodni izgubio. Prvi takav meč imao je protiv preminulog Kevina Randlemana, koji ga je pobijedio 2004. godine i nanio mu drugi poraz.

Njemu je za poraz uzvratio iste godine, na Staru godinu, nakon svega 41 sekunde, i to gušenjem. Bilo je to još u organizaciji Pride.

Nakon toga mu se dogodio poraz od Gabriela Gonzage, koji ga je nokautirao 2007. godine u Manchesteru, a Mirko je svoju osvetu dočekao čak osam godina kasnije. Bilo je u poljskom Krakowu, gdje je tehničkim nokautom uzvratio Brazilcu za poraz.

Roy Nelson je posljednji koji mu je nanio poraz (2011. godine), a kojem se istovremeno osvetio za isto, te stigao do svoje 10. pobjede u nizu.

Pogledajte kako se Mirko Filipović uvjerljivom predstavom u velikom revanšu osvetio Royu Nelsonu Cro Cop i Roy Nelson (Screenshot) Cro Cop udara Nelsona (Screenshot) Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) +1 Mirko Filipović i Roy Nelson (Foto: GOL.hr)

Tko će biti idući za Cro Copa u osvetničkoj misiji?

Uoči revanša protiv Nelsona, Filipović je najavio da bi se mogao boriti već u lipnju, ponovno u organizaciji Bellator, ako sve bude u redu s njegovim zdravljem. Je li na redu novi revanš protiv jednog od boraca koji mu je u jedinoj dosadašnjoj borbi nanio poraz?

Mirko je u karijeri doživio 11 poraza, od kojih je spomenuta tri osvetio. Revanš protiv Minotaura neće dobit, s obzirom da je Brazilac u mirovini već tri i pol godine i ne misli iz nje izlaziti. Revanš neće dobiti ni protiv Brendana Schauba, vrhunskog MMA analitičara, koji je također u mirovini više od četiri godine i ne misli se vraćati.

Teško će do revanša doći protiv Oleksija Olinika i Juniora dos Santosa, koji su još pod ugovorom u UFC-u.

Preostala su četiri borca protiv kojih bi mogao dobiti revanš u Bellatoru: Frank Mir, Cheick Kongo, Fedor Emelianenko i Mark Hunt, koji još traži organizaciju u kojoj će nastaviti svoju karijeru. S obzirom na sjajne odnose Mirka i japanske organizacije Rizin, nije nemoguće da na Staru godinu vidimo Cro Copa i Marka Hunta u revanšu u japanskoj Saitami.

Ako ostane u Bellatoru ima tu još brojnih teškaša s kojima bi ga organizacija rado sparila, poput Vitalija Minakova, Matta Mitrionea, Sergeja Karitonova, pa čak i Timothyja Johnsona, bivšeg UFC borca.

Koga bi vidjeli najradije u kavezu s Mirkom?

Koji bi revanš Cro Copa željeli vidjeti nakon pobjede protiv Nelsona?

Ukupno glasova:

Nelson se malo zaigrao na proglašenju pobjednika, pogledajte Mirkovu reakciju Cro Cop i Roy Nelson (Screenshot) Cro Cop udara Nelsona (Screenshot) Mirko Filipović i Roy Nelson (Foto: GOL.hr) +1 Mirko Filipović (Foto: GOL.hr)

Bellatorova ljepotica i novo zaštitno lice organizacije predstavila se svijetu nokautom! Valerie Loureda (Instagram) Valerie Loureda (Instagram/Screenshot)) Valerie Loureda (Instagram) +8 Valerie Loureda (Instagram)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider