FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KAKVA ŠTETA

Teška ozljeda najvećeg UFC-ovog teškaškog potencijala šokirala London, Paddy Pimblett potvrdio zvjezdani status

Druga ovogodišnja UFC priredba u Londonu završila je teškom ozljedom Toma Aspinalla na samom početku borbe protiv Curtisa Blaydesa.

Paddy Pimblett (Foto: YouTube (UFC))

Trebao je to biti pravi spektakl, prava MMA fešta za britanske fanove. I bilo je tako, sve do glavna borbe londonskog Fight nighta između Toma Aspinalla i Curtisa Blaydesa. Ona je završila nakon samo 15-ak sekundi i to na onaj za sve najgori način, ozljedom.

Umjesto da se pokaže u najvećoj i najvažnijoj borbi dosadašnje karijere, ispred Aspinalla je vjerojatno dug oporavak, budući da se čini kako je njegova noga slomljena. Do ozljede je došlo već pri prvom pravom pokušaju udarca. Blaydes je isti blokirao, a Aspinallova noga je pri povratku u prirodni položaj jednostavno propala.

Šok nakon samo 15 sekundi

Istog trenutka Blaydes je stao te je u takvom položaju ostao dok je sudac Herb Dean prekidao borbu. Gotovo nikakvu emociju nije Blaydes pokazao, iako je jasno bilo da to znači njegovu pobjedu. Ali, pobjedu na način kakav nitko niti ne želi. 

Velika je to šteta jer je sve viđeno do tada bilo pravi show za fanove koji su još jednom ispunili O2 Arenu. Ukupno 14 borbi, gdje se sve ipak vrtjelo oko glavne tri.

Alexander Gustafsson Težak poraz bivšeg trostrukog izazivača, Oezdemir zaustavio nalet Paula Craiga divider

Paddy The Baddy show nastavlja rasti

Sunaslovna je pripala Jacku Hermanssonu, koji je nadmašio Chrisa Curtisa tamo gdje se očekivalo da bi Amerikanac trebao imati prednost. U borbi na nogama. No, "Action Man" najveću borbu svoje karijere nije iskoristio, zapravo je razočarao nedovoljnim angažmanom u pokušaju preokreta borbe i dolaska do prekida za kojeg je, što se više borba bližila kraju, bilo jasno da mu je potreban.

Nevjerojatan pad bez ispaljenog metka za borca koji je toliko dugo čekao poziv UFC-a, a jednom u karijeri se čak dva puta u jednoj večeri umirovio.

Show je zato još jednom ukrao Paddy Pimblett, borac čija popularnost nevjerojatno brzo raste, toliko brzo da ga se neki usuđuju usporediti s Conorom McGregorom. On je svoju treću UFC pobjedu i drugu u Londonu upisao nad Jordanom Leavittom.

Nije Paddyju bilo lako. Prvo je rundu na račun odličnog hrvanja svog protivnika vjerojatno izgubio, no u drugoj je pokazao koliko mu je malo potrebno da napravi preokret. Koljeno u klinču bilo je dovoljno za izbaciti Leavitta iz ravnoteže, a nakon toga je uspio i brzo zatvoriti gušenje kojim je svog protivnika prisilio na predaju. 

Paddy "The Baddy" show sve je jači i UFC neće ostati ravnodušan na to. Njegova zvijezda bit će bez sumnje sve sjajnija.

UFC Fight Night 208 - Rezultati

Curtis Blaydes def. Tom Aspinall - TKO (ozljeda) R1 0:15
Jack Hermansson def. Chris Curtis  - jednoglasna sudačka odluka
Paddy Pimblett def. Jordan Leavitt SUB R2 2:46
Nikita Krylov def. Alexander Gustafsson - KO R1 1:07
Molly McCann def. Hannah Goldy - TKO R1 3:52
Volkan Oezdemir def. Paul Craig - jednoglasna sudačka odluka

Ľudovít Klein def. Mason Jones - jednoglasna sudačka odluka
Marc Diakiese def. Damir Hadžović - jednoglasna sudačka odluka
Nathaniel Wood def. Charles Rosa - jednoglasna sudačka odluka
Jonathan Pearce def. Makwan Amirkhani - TKO R2 4:10
Muhammad Mokaev def. Charles Johnson - jednoglasna sudačka odluka
Jai Herbert def. Kyle Nelson Decision (unanimous) (29–28, 29–28, 29–28) 3 5:00
Victoria Leonardo def. Mandy Böhm - jednoglasna sudačka odluka
Nicolas Dalby def. Cláudio Silva - jednoglasna sudačka odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider