FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
je li ipak ostao dužan?

Teška optužba na račun Khabiba: Nije jedini koji je povukao to pitanje

Kontroverzni Colby Covington ovog se puta okomio na umirovljenog Khabiba Nurmagomedova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UFC-ov ''trash talker'' broj jedan trenutačno, Colby Covington nedavno je u opet napao LeBrona Jamesa optuživši ga kako je upravo on glavni krivac za povijesno lošu gledanost finala NBA lige. Covington je inače gorljivi pristaša Donalda Trumpa, koji zajedno sa svojim idolom LeBrona često zove komunistom ili socijalistom.

Naravno, u Americi je trenutačno predsjednička kampanja i Colby zdušno sudjeluje u njoj napadima na LeBrona, ali poznato je da općenito ne štedi nikoga. Ovaj je put žestoko napao i optužio Khabiba Nurmagomedova.

gol expired Slavni trener Khabiba i Cormiera uvjeren da će Jon Jones razbiti Miočića: "Bit će sjajan" divider

Treba također reći da Covington nije prvi koji je iznio tu tezu, ali možda ne tako otvoreno. On, ali i njegovi istomišljenici u ovom slučaju, smatra kako je umirovljena zvijezda iz Dagestana izbjegavala prelazak u višu, njemu prirodniju, velter-kategoriju.

Za titulu najvećeg ipak mora otići gore

Podsjetimo, Khabib je svih 29 borbi odradio u lakoj kategoriji do 70 kilograma. Poznato je kako je imao velikih problema sa skidanjem kilograma, a jednom je morao odgoditi nastup jer mu je tijekom tog mučnog procesa pozlilo. I za Gaethjea je skidao navodno čak desetak kilograma, zbog čega nije mali broj onih koji smatraju kako se za titulu najvećeg borca u UFC-u Khabib ipak morao prebaciti među momke ''sebi ravne''.

''Mislim da Khabib nije prešao u velter zbog mene'', samodopadno tvrdi ''troler'' Covington.

gol expired Jon Jones "na aparatima" nakon što je UFC ispunio Khabibovu želju: "Ovo je broj 1 sr*nje" divider

''Svi znaju da on inače ima 85 kilograma i da je i od mene veći. Ali ja se borim u svojoj kategoriji i spreman sam se boriti protiv bilo koga, koliko god da je veći od mene. Khabib je htio tući male patuljke'', podrugljivo je poručio.

Covington je u svome stilu htio iz te teorije izvući medijsku pozornost sebi u korist, no mnogi su ga podržali. Jon Jones je nakon Cormiera prešao u tešku kategoriju i ako uspije savladati Miočića ili Ngannoua zabetonirat će svoj status ukupno najboljeg borca svih vremena. Khabib se može vratiti i pokušati kroz višu kategoriju zaslužiti taj status, a zasad će ostati upamćen kao jedan od najvećih i apsolutni vladar u borbama do 70 kilograma.

Pogledajte kako je Khabib pobijedio Gaethjea

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider