FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
gledajte uživo na GOL.hr-u

Svi su prošli vaganje, sve je spremno za noćašnji UFC: Bitka za naslov i veliki revanš

Pet mjeseci nakon brutalnog nokauta, stigla je prilika za osvetu i osvajanje pojasa.

Drugi vikend zaredom u Abu Dhabiju ćemo gledati UFC-ovu priredbu na Fight Islandu. U glavnoj borbi večeri na rasporedu je borba za naslov prvaka u kategoriji muha. Bit će to revanš između Deivesona Figueireda i Josepha Benavideza.

Vaganje je odrađeno uspješno za sve sudionike pa će publika ukupno gledati 12 borbi. Uživo noćas od 2:00 na GOL.hr-u te sutra navečer na Novoj TV.

Dani Whiteu laknulo je kada su Brazilac Figueiredo te Amerikanac Benavidez prošli vagu. Jer sada će napokon, nakon nakon pet mjeseci od njihove prve borbe netko dobiti pojas u muha kategoriji.

Figueiredo ugušio Benavideza Deiveson Figueiredo novi je UFC prvak: Zastrašujuća izvedba Brazilca! Poraženi Benavidez ostao bez svijesti divider

Naime, prvi susret koji je održan u veljači donio je čudan rasplet događaja. Slavio je Figejredo, ali je prije toga pao na vagi, pa nije imao pravo osvojiti pojas. Stoga je titula prvaka ostala ispražnjena, a ekspresnu priliku za uzvrat dobio je Benavidez.

"Sada je sve savršeno. Nema više izgovora, nadam se da više neće biti kontroverzi i da ćemo sutra navečer imati sve odgovore. "

Dana White je dodao i kako su zbog svih okolnosti koje su se dogodile jednostavno morali ponoviti taj meč. Jer osim problema s vagom, kontroverzi je bilo još.

"Tužno je izgubiti borbu, ali taj poraz bio je razarajući. Dobio sam prvu rundu kod svih sudaca i mislio sam da sve ide u mom smjeru. I onda se dogodio taj udarac glavom. Uzdrmao me i ozlijedio. Sudac to nije vidio i ta savršena prilika je propala.

Figueoredo nokautora Benavideza Nova borba za UFC naslov na GOL.hr-u: Pretrpio je žestok nokaut, a sada traži osvetu i pojas divider

Ali, prošao sam previše toga da bih dopustio da me to zaustavi. Učinit ću ono što sam trebao zadnji put."

"On je taj koji je mene udario glavom. Bacao je udarce zatvorenih očiju i pognute glave. To je dovelo do sudara glavama. On je izgubio fokus s borbe i nokautirao sam ga."

U drugoj glavnoj borbi gledat ćemo veliki sudar u srednjoj kategoriji između dvojice top-deset boraca iz te kategorije. Šveđanin Jack Hermansson želi povratak pobjedama i svoju prvu priliku za napad na naslov prvaka.

Amerikanac Kelvin Gastelum već se borio za naslov, a sada traži novu priliku. No, prije njih još tri borbe, od toga jedna ženska, sve tri iz lake i muha kategorije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider