FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uzvrat koji se čekao

Nova borba za UFC naslov na GOL.hr-u: Pretrpio je žestok nokaut, a sada traži osvetu i pojas

Nakon prve borbe zbog pada na vaganju pojas je ostao slobodan. Stiglo je vrijeme za novi pokušaj...

Jedan kilogram viška oduzeo je Deivesonu Figueiredu priliku za naslov krajem veljače. 32-ogodišnji Brazilac prvi put u karijeri nije prošao vaganje, pa je Joseph Benavidez jedini mogao otići s pojasom prvaka iz njihove borbe u američkom Norfolku.

Naravno, u slučaju da je pobijedio Figueireda. No, nije se dogodilo. Brazilac je Amerikanca meksičkih korijena nokautirao u 2. rundi, pa je titula u kategoriji "muha" ostala bez vlasnika. Benavidez smatra da je izgubio nezasluženo.

"Tužno je izgubiti borbu, ali taj poraz bio je razarajući. Dobio sam prvu rundu kod svih sudaca i mislio sam da sve ide u mom smjeru. I onda se dogodio taj udarac glavom. Uzdrmao me i ozlijedio. Sudac to nije vidio i ta savršena prilika je propala. Ali, prošao sam previše toga da bih dopustio da me to zaustavi. Učinit ću ono što sam trebao zadnji put."

Figueiredo ugušio Benavideza Deiveson Figueiredo novi je UFC prvak: Zastrašujuća izvedba Brazilca! Poraženi Benavidez ostao bez svijesti divider

Očekivano, Figueiredov pogled na prvu borbu malo je drugačiji.

"On je taj koji je mene udario glavom. Bacao je udarce zatvorenih očiju i pognute glave. To je dovelo do sudara glavama. On je izgubio fokus s borbe i nokautirao sam ga."

35-ogodišnji Benavidez u Abu Dhabiju će 4. put u karijeri pokušati osvojiti UFC-ov pojas. Prije poraza od Figej-reda, još 2012. i 2013. gubio je od Demetriusa Johnsona. Uvjeren je da je čekanju došao kraj.

gol expired Pogledajte kako će izgledati novi stadion Osijeka: Supermoderno zdanje kakvog nema u Hrvatskoj divider

"Ja sam bolji borac. Bit ću bolje pripremljen. Imat ću mnogo više opcija kako borba bude odmicala. Ovaj put on će biti taj koji će završiti nokautiran. 100% sam uvjeren da sam najbolji na svijetu i veselim se što ću to i dokazati", smatra Benavidez.
Figueiredo ima drugačije planove za 20. borbu karijere, u koju ulazi s omjerom 18-1.

"Ja sam poput tigra, spreman zgrabiti svoj plijen. Moj napad bit će brutalan i od njega nema bijega. Ponovno ću ga nokautirati."

Tko je prijetio s jačim argumentima provjerite u noći sa subote na nedjelju od 2 sata na GOL.hr-u. Snimka je u nedjelju navečer na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider