FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ODLIČNO JE POĆELO

Strickland slavio u glavnoj borbi prvog ovogodišnjeg UFC-a, novi Nurmagomedov oduševio opakim nokautom

Prva UFC Fight Night priredba u 2023. godini nikako nije razočarala.

Imavov - Strickland (Foto: Profimedia)

U Las Vegasu je održana UFC Fight Night 217 priredba u čijoj glavnoj borbi je Sean Strickland savladao Nassourdinea Imavova jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi.

Strickland zatvorio 2022., pa otvorio 2023. godinu

Velika je to pobjeda za Stricklanda, koji je u borbu uskočio prije samo tjedan dana i to nakon što je predvodio posljednju UFC priredbu u 2022. godini, tada također odradivši pet rundi u porazu od Jareda Cannoniera.

Jon Jones UFC raskinuo s Ngannouom: Dogovorena nova borba za titulu teške kategorije, ali bez Stipe Miočića! divider

Bila je to vrlo dinamična i zanimljiva borba u kojoj su viđene razne tehnike, a Strickland je pokazao bolje snalaženje u istima. Ponovno je u prvom planu bio njegov inače odlični direkt, preko kojeg je gradio sve ostalo, potvrdivši da uistinu ima što za ponuditi u samom UFC-ovom vrhu svoje kategorije.

Imavov je imao svojih trenutaka, no mora se priznati da se kod njega vidjelo neiskustvo borbi protiv ovako kvalitetnih protivnika te nema sumnje kako će iz ovog poraza 27-godišnji borac izvući puno toga pozitivnog. 

Ige i Nurmagomedov oduševili nokautima

U sunaslovnoj borbi Dan Ige pobijedio je Damona Jacksona nokautom pred sam kraj borbe. Ige je bio bolji borac, neutralizirajući sve najveće kvalitete svog protivnika, da bi prije isteka vremena uspio pronaći fenomenalan udarac za "walk-off nokaut". Time je nekadašnji ozbiljni contender perolake kategorije prekinuo niz od tri poraza.

Ruski borac Roman Kopilov prevario je prognoze i savladao Punahelea Soriana nokautom u drugoj rundi, dok je Raquel Pennington podijeljenom odlukom sudaca savladala Ketlen Vieiru u borbi koja je bila nevjerojatno teška za bodovanje, odnosno svaka runda mogla je otići na bilo koju stranu.

Glavni program otvorio je Umar Nurmagomedov, odradivši posao u stilu svog prezimena. Fenomenalnom kombinacijom udaraca nokautirao je Raonija Barcelosa pred kraj prve runde. Četvrta je to njegova pobjeda u UFC-u, a treća prekidom, za ukupan profesionalni omjer 16-0. Velika je budućnost pred ovim bratićem Khabiba Nurmagomedova, koji je jedan od glavnih potencijala bantam kategorije.

Na uvodnom programu priredbe održano je šest borbi, a njihove rezultate možete vidjeti ispod teksta.

Gol.hr i ove će godine prenositi veliki broj UFC priredbi, krenuvši već idućeg vikenda, s UFC 283 priredbom koju predvodi borba za naslov poluteške kategorije između Glovera Teixeire i Jamahala Hilla.

UFC Fight Night 217 - Rezultati

Sean Strickland def. Nassourdine Imavov - jednoglasna sudačka odluka
Dan Ige def. Damon Jackson - KO (R2 4:13)
Roman Kopylov def. Punahele Soriano - TKO (R2 3:19)
Raquel Pennington def. Ketlen Vieira - podijeljena sudačka odluka
Umar Nurmagomedov def. Raoni Barcelos - KO (R1 4:40)

Javid Basharat def. Mateus Mendonça - jednoglasna sudačka odluka
Abdul Razak Alhassan def. Claudio Ribeiro - KO (R2 0:28)
Mateusz Rębecki def. Nick Fiore - jednoglasna sudačka odluka
Allan Nascimento def. Carlos Hernández - SUB (R1 3:16)
Daniel Argueta def. Nick Aguirre - jednoglasna sudačka odluka
Charles Johnson def. Jimmy Flick - TKO (R1 4:33)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider