FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ekskluzivne fotografije

Stipu će noćas gledati cijela Hrvatska, a ovako je izgledao kad je bio mali: Tko ga ne bi volio...

Stipe Miočić obožavan je svom Clevelandu, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

Galerija Stipe Miočić kao dječak (Obiteljski album Bojana Miočića) Stipe Miočić kao dječak (Obiteljski album Bojana Miočića) Stipe Miočić igrao je football (Obiteljski album Bojana Miočića) +2 Stipe Miočić kao dječak (Obiteljski album Bojana Miočića)

Kada je prije više od godinu i pol dana nokautirao Fabricija Werduma u Brazilu i šokirao ne samo brazilske navijače, već i čitav borilački svijet, Stipe Miočić je uzviknuo:

''Cleveland, imamo prvaka, Hrvatska imamo prvaka.''

Poslao je tada poruku u svoju domovinu, u SAD, ali i domovinu svojih roditelja. Hrvatska je Stipi u srcu, a hrvatski ''kvadratići'' tetovirani na ristu desne noge. Često ističe kako voli činjenicu što je Hrvat pa možemo reći i kako jednim dijelom Hrvatska uistinu ima UFC prvaka.

Noćas će ga gledati velik broj navijača u Hrvatskoj. UFC 220 uživo ćemo prenositi na GOL.hr-u od 4 ujutro, a snimku pogledajte na Novoj TV od 23 sata.

Stipe je rođen u kolovozu 1982. u Euclidu, predgrađu Clevelanda. Njegova majka Kathy i otac Bojan su rastavljeni. Otac se vratio u Hrvatsku, a danas živi i radi u Austriji. Bio mu je velika potpora unatoč odvojenosti. Savjete mu, kaže, ne daje.

''A čujte, što ću mu ja davati. On ima svoje trenere. A sad ima i ženu, pa mu ona više daje'', kaže u šali Miočić senior.

''Nisam mu ja ustvari nikad ni davao puno savjete. Ja mu samo kažem: budi spreman i hladan", rekao je prije nekoliko dana u ekskluzivnom razgovoru za Novu TV.

Stipe često ističe i koliko mu majka znači u životu, ali i baka koja je bila na nekim mečevima. Majka mu je porijeklom iz Cetingrada kod Slunja, a otac iz Rtine pored Zadra. Pri posjeti domovini svojih roditelja obišao je rodbinu u oba mjesta. Rodbina ga jednostavno obožava.

''On se s nama družio do juta, boćali smo, pekli smo janjca. Ja sam mu dao da loži i tako smo se mi tu bili družili. On je veseljak, društven, miran'', rekao nam je nedavno Željko Miočić.

Otac Bojan ustupio nam je i nekoliko fotografija iz Stipine mladosti. U Euclidu je u srednjoj školi igrao američki nogomet, a posebno voli bejzbol. Veliki je navijač Indiansa, a kada je postao UFC prvak upoznao je i velikog LeBrona Jamesa. Dugo je Cleveland bio bez prvaka u nekom sportu, a onda je baš Stipe osvojivši naslov zajedno s Cavaliersima skinuo to poznato sportsko prokletstvo.

Stipe Miočić kao dječak (Obiteljski album Bojana Miočića) Stipe Miočić kao dječak (Obiteljski album Bojana Miočića)

No Stipe voli i nogomet, naročito hrvatsku reprezentaciju. Sjećamo se samo one legendarne fotografije koju je postavio na Instagram uoči utakmice protiv Portugala na Europskom prvenstvu. Dobar je i s Marijom Mandžukićem koji ga obožava i prati, a poslao mu je i svoj dres.

Možda je i najveća Stipina vrlina što je unatoč slavi ostao sasvim običan tip iz Clevelanda. Živi mirnim obiteljskim životom sa suprugom Ryan i kada mu vrijeme između borbi dopušta radi u vatrogasnoj službi kao vatrogasac i bolničar.

''Volim brak. Volim. Ne bih ga mijenjao ni za što. Imam sjajnu ženu koja se brine za mene i ne bih je mijenjao ni za što'', rekao je Stipe Vladi Bobanu koji ga je u svibnju posjetio uoči borbe protiv Dos Santosa.

Nekoliko kilometara od dvorane u kojoj trenira nalazi se drugo omiljeno Stipino odredište. Vatrogasna postaja - Valley View. U njoj na tjedan odradi 12 do 24 radna sata. A šef postaje uvijek ima problema koga stavi u smjenu kada se Miočić bori u oktogonu.

''Često kolege odu na put gdje god da se bori. Posljednju borbu je imao u Clevelandu. Ja sam tu radio s ostalim dečkima. Platili smo ''pay per view'' ovdje u postaji, a i policija je stalno dolazila i provjeravala je li počelo ili ne. Bilo nas je 10 - 12 ovdje, navijali smo i bilo je zabavno'', rekao je tada Stipin vatrogasni zapovjednik.

Stipe ima poseban odnos Mirko Filipovićem s kojim je i trenirao u poznatoj Cro Copovoj dvorani na zagrebačkom Borčecu.

''Volim sve borce, zaista. No Cro Cop je moj prijatelj. Volim tog tipa. Gledao sam ga kako se bori puno puta, dobra je osoba'', kaže Miočić o Filipoviću, jednom od svojih uzora.

"Hvala vam na podršci. Hvala i nadam se da ću ubrzo opet doći'', poručio je Stipe hrvatskim navijačima u razgovoru za Novu TV.

Nadamo se što skorijem susretu Mirka i Stipe te novim posjetama Rtini i Cetingradu. Nadamo se kako će supruzi pokazati otkud su mu korijeni, a ukoliko u Hrvatsku stigne s pojasom prvaka tim bolje. No za mnoge je on već sada šampion u razini najvećih MMA legendi.

Izravni prijenos UFC 220 spektakla i borbe Stipe Miočić – Francis Ngannou gledajte u nedjelju od 4 ujutro u izravnom prijenosu te u snimci na Novoj TV od 23 sata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider