FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DOSTA MU JE ČEKANJA

Stipe Miočić prekinuo šutnju i poslao izravnu poruku: "Nije me briga za titulu, samo želim borbu protiv njega!"

Svijet borilačkog sporta nestrpljivo čeka iduću, vjerojatno i posljednju borbu Stipe Miočića.

Stipe Miočić (Foto: Guliver Images)

Više od pola godine prošlo je otkako je zbog ozljede Jona Jonesa otkazan njegov meč protiv Stipe Miočića, koji se trebao održati 11. studenog prošle godine na UFC 295 priredbi u New Yorku.

Vrijeme je to kroz koje smo malo toga čuli o njima. Jones je u medijima uglavnom kao onaj kojeg proziva privremeni prvak teške kategorije, Tom Aspinall, a u posljednje vrijeme ga se veže uz eventualni meč protiv Alexa Pereire.

Stipe nastavio trenirati i čekati

Što se tiče Miočića, u svom već standardnom stilu, on se baš nije javljao. Bez svoje krivice ostao je bez velike borbe, one koja je prema svemu sudeći trebala biti posljednja u njegovoj karijeri. UFC je odabrao tim putem ne tražiti mu zamjenu, jer mu drugi meč nije imao smisla, no Stipi vrijeme prolazi.

Posljednji put borio se u ožujku 2021. godine, kad je poražen od Francisa Ngannoua, a posljednja pobjeda datira mu na kolovoz 2020. godine, kad je savladao Daniela Cormiera u njihovoj trećoj borbi. U kolovozu ove godine, do kad se sigurno neće boriti, napunit će 42 godine.

Cijela treća borba Miočića i Cormiera

Da je Stipe ipak tu, da sve prati i da očekuje tu posljednju borbu potvrdio je u Jaxxon Podcastu. Ipak, ne zanima ga eventualni okršaj protiv privremenog prvaka Aspinalla, ukoliko se zbog predugog izostanka Jonesa ukaže takva prilika.

"Tom je dobar prvak, sjajan prvak. Opasan borac, mlad i gladan. Možda i dođemo do tog puta ako budemo morali, no ja želim Jona Jonesa. Ne zanima me titula. Samo se želim boriti protiv Jonesa. Može to biti samo borba nas dvojice, bez ikakvih titula. 

Jones više Stipu niti ne spominje

Jones je nedavno potvrdio kako mu borba protiv Aspinalla zvuči zanimljivo te se tim putem nije osvrtao na Miočića. Titula teške kategorije i dalje je kod njega, iako se nije borio već 16 mjeseci, otkako ju je pobjedom nad Cyrilom Ganeom osvojio.

Cijela borba Jonesa i Ganea

"Naravno da sam ja prokleti idući izazivač. Čekat ću, ne zanima me, želim tu borbu. UFC je govorio o srpnju, no to više nije u igri. Čini se da bi studeni u New Yorku ponovno mogao biti opcija", potvrdio je.

Mnogi se boje da je prošlo previše vremena od Stipine posljednje borbe te da bi ulazak u kavez mogao završiti jako loše po njega. No, isto tako on ne želi završiti karijeru porazom i svakako želi još jednom pokušati potvrditi svoju vrijednost. To je svakako šampionsko razmišljanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider