FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KATASTROFA

Otkazana borba Stipe Miočića i Jona Jonesa!

Zbog ozljeda aktualnog UFC prvaka teške kategorije odgođena je glavna borba priredbe UFC 295 između Jona Jonesa i Stipe Miočića.

Stipe Miočić (Foto: Profimedia)

Najgore moguće borilačke vijesti dobili smo jutros iz UFC-ova sjedišta u Las Vegasu.

Predsjednik organizacije Dana White otkrio je u objavi na društvenim mrežama kako je zbog ozljede Jona Jonesa odgođena glavna borba priredbe  UFC 295, koja će se 5. studenog održati u Las Vegasu.

Nažalost, to je borba za titulu teške kategorije koju je on trebao održati protiv Stipe Miočića.

Uskočila borba za privremenu titulu, no gdje je Stipe?

UFC je odmah objavio i zamjensku borbu. Bit će to borba za privremenu titulu između Toma Aspinalla i Sergeja Pavloviča, dok će u poziciju glavne borbe prijeći Jiri Prochazka i Alex Pereira, koji se bore za slobodnu titulu poluteške kategorije.

Ozljeda Jona Jonesa VIDEO Ovo je trenutak Jonesove ozljede zbog koje je propala borba protiv Miočića! divider

Što se tiče Miočića, trenutačno ne znamo zašto se on neće boriti za privremenu titulu niti kakvi su njegovi planovi. Gledajući koliko je dugo izvan akcije, ne možemo isključiti ni eventualnu odluku o umirovljenju.

Prema izjavi Dane Whitea, koja je došla uz priloženi video, Jones je tijekom treninga ozlijedio pektoralni (prsni) mišić i izvan akcije bit će otprilike osam mjeseci. 

Uistinu je u ovom trenutku teško i pretpostaviti što to znači za Miočića, koji je u kolovozu navršio 41 godinu, a izvan akcije je od ožujku 2021. godine, kad ga je porazio Francis Ngannou. Bude li čekao Jonesa, borit će se nedugo prije 42. rođendana, s duže od tri godine izvan akcije, što nikako nisu dobre predispozicije za takvu borbu.

Hoće li se Stipe Miočić više ikad boriti u UFC-u?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider