FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEVJEROJATNO!

Stipe Miočić otkrio kako ga je UFC odbacio: "Ponudili su Jonesa u ožujku i prihvatio sam!"

Stipe Miočić otkrio je kako je on bio planiran za borbu protiv Jona Jonesa na priredbi UFC 285.

Stipe Miočić (Foto: Profimedia)

Uskoro će biti dvije godine otkako je Stipe Miočić posljednji put ušao u UFC Octagon, odnosno otkako je porazom od Francisa Ngannoua ostao bez UFC titule prvaka. 

Jamahal Hill VIDEO Pobijedio Stošića na startu karijere u UFC-u, a sad je poslao legendu u mirovinu i postao prvak poluteške divider

U međuvremenu je Francis obranio titulu u borbi protiv Ciryla Ganea pa se godinu dana oporavljao od ozljede te operacije kojom ju je sanirao, a onda je UFC nakon neuspjelih pregovora napustio.

A što je u međuvremenu bilo sa Stipom i je li bilo nekih ponuda za borbu? Na to je odgovorio u showu MMA Hour Ariela Helwanija.

Čekao je borbu i namjerava se ponovno boriti

"Puno toga se događalo, imao sam osobnih stvari koje sam trebao riješiti. Bilo je nekih kombinacija za borbu, bio sam spreman, ali poziv nije došao", kratko je objasnio Stipe, potvrdivši da njegova MMA karijera nije gotova:

"Želim se ponovno boriti i borit ću se. Naravno da želim pobjednika borbe za titulu, to bi bilo sjajno i želim vratiti svoj pojas. Najviše sam htio boriti se protiv Francisa, ali to se sad neće dogoditi."

Machida vs. Shogun Ovog vikenda u mirovinu odlazi MMA pionir i posljednja legenda Pridea, UFC ga je stavio na uvodni program divider

Što se tiče Ngannoua, upitan je za stav o odluci Kamerunca, Stipe bi ga onda apsolutno podržao, iako bi mu bilo draže da je ostao članom promocije.

"Volio bih da je ostao, no to je njegova odluka. Napravio je što misli da je najbolje za njega i njegovu obitelj, a ja mu želim sve najbolje i puno sreće u budućnosti", kratko je rekao.

Ponudili su mu borbu za pojas i onda mu se više nisu javili

A onda je na red došla glavna tema. Mnogi su se pitali zašto Stipe nije dio borbe za novog prvaka, koja će se 4. ožujka na priredbi UFC 285 održati između Jona Jonesa i Ciryla Ganea.

Jon Jones i Stipe Miočić Jon Jones otkrio da bi mu najviše značilo boriti se protiv Miočića: "On je najveći svih vremena" divider

Posebno nakon što je Jones sam otkrio da je borba protiv Stipe bila njegova najveća želja. Mnogi su smatrali da je Stipe jednostavno preskočen, odnosno da nije bilo kontakta, no sad je on otkrio jednu potpuno drugu informaciju.

Otkrio je na koji ga je način UFC zapravo odbacio. Naime, nastup 4. ožujka bio mu je ponuđen.

"Da, bila mi je ta borba ponuđena i bio sam zainteresiran za nju. Prihvatio sam je, ali na kraju me više nisu zvali. Odabrali su Ciryla. Ne znam zašto, nisam matchmaker. Tako da sad čekam možda srpanj. Bio sam razočaran, ali to nije moja odluka. Vjerujem da će ta dvojica imati sjajnu borbu, a ja ću čekati", podosta mirno otkrio je Stipe.

Ako je on kao najveći teškaški prvak bio spreman, jednostavno ne vidimo nikakvog smisla da ga UFC nije uvrstio u tu borbu, posebno jer vrijeme više ne radi za njega budući da je u ljeto prošle godine navršio 40 godina starosti.

No, to je još jedan dokaz poslovne politike UFC-a. Nije im važno tko je što postigao u prošlosti, nego samo procjena kakva je potencijalna financijska dobit u ovom trenutku.

Stipe će, kao što je sam naveo, trenirati i čekati. Nadamo se samo da to neće predugo potrajati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider