FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
i dalje ih nije izbrisao!

Boksač razbjesnio sve komentarima o stradalim kolegama u ringu: Zabranili mu borbu, javio se i brat preminulog

Kontroverzni boksač Tyan Booth zbog svojih je komentara na Twitteru do daljnjeg suspendiran.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok svijet boksa i posebno engleska boksačka zajednica oplakuju smrt nesretnog preminulog Scotta Westgartha, jedan je njegov kolega boksač razbjesnio sve svojim komentarima na Twitteru.

Podsjetimo, Westgarth je preminuo u bolnici tijekom nedjelje nakon što je večer prije na bodove pobijedio Deca Spelmana. Tijekom intervjua svi su primijetili kako nešto nije u redu s pobjednikom, a on se nakon toga srušio u svlačionici.

Tyan Booth je smrt iskoristio za samopromociju te je u svom stilu, po kojem je otprije poznat, na Twitteru najavio svoj meč koji se trebao održati sljedeći tjedan.

''Neki bi ljudi uživali da i ja poginem u boksačkom ringu kao Scott Westgarth. Man down'', napisao je 34-godišnji Booth.

Odmah je krenula lavina i žestoke kritike na društvenim mrežama, a ''tvitao'' je i brat preminulog Westgartha.

''Ti si jedeno obično govno. Moj brati je postigao više nego što ćeš ti ikada uspjeti.''

No to nije sve. Poznati boksač se nakon toga dotaknuo u sličnom tonu još jednog nesretno stradalog kolege u ringu.

''Za sve one koji se žale na moj prijašnji tvit. Za dva tjedna boksam, a posljednja tri mjeseca proveo sam pijući jabukovaču bez ozbiljnih treninga pa postoji šansa da završim u kolicima kao Gerald McClellan.''

Radi se o jednom od najpoznatijih nesretnih slučajeva u boksačkom ringu iz devedesetih godina. Američki boksač borio se 1995. godine protiv Britanca Nigela Benna u Londonu u prilično divljoj borbi u kojoj je McClellan snažnim udarcem čak izbacio svjetskog prvaka izvan ringa. No kasnije je on dobio snažan udarac poslije kojeg se onesvijestio u svom kutu.

Hitno je operiran zbog ugruška koji mu se stvorio u mozgu (problemi su krenuli i prije borbe s Bennom), a nikad se nije oporavio nakon nekoliko dana provedenih u komi. Posljednjih godina čak je uspio ustati iz kolica, ali nikad mu se nije vratio vid.

Njegovu nesreću pomahnitali Booth je komentirao i ranije napisavši na Twitteru kako mu je ''drago što je McClellan gluh, glup i slijep i u invalidskim kolicima, a poznat je i po vrijeđanju svjetskog teksškog prvaka Anthonyja Joshue.

Zbog posljednjih sramotnih komentara Britanski boksački savez mu je suspendirao dozvolu za profesionalne borbe tako da je njegov meč otkazan.

Njegov trener Dominic Ingle je poručio kako će ''neprimjereni komentari koje je Booth nedavno objavio biti raspravljeni u njihovoj dvorani'', što god to značilo. Trener je također poručio kako će ga zamoliti da ih izbriše, ali to do danas Booth još nije učinio već se nastavlja svađati s ljudima na Twitteru.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider